Τα μέτρα κατά του εγκλήματος διχάζουν το ΠΑΣΟΚ

Τα μέτρα κατά του εγκλήματος διχάζουν το ΠΑΣΟΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον έντονο προβληματισμό της Ιπποκράτους προκαλούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών, καθώς το ΠΑΣΟΚ καλείται να βρει λεπτές ισορροπίες μεταξύ του αριστερόστροφου πολιτικού του λόγου και της «πίεσης» της κοινής γνώμης για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη του λεγόμενου «πρωινού καφέ», στην οποία είχε κληθεί να παραστεί και ο αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης κ. Ντ. Ρόβλιας. Ομως, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις, η συζήτηση αποφασίστηκε να συνεχιστεί αργά χθες το βράδυ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των κ. Απ. Κακλαμάνη και Ευ. Βενιζέλου. Επί της ουσίας, το ΠΑΣΟΚ καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς δρόμους. Ο πρώτος είναι να περιοριστεί στις έως τώρα θέσεις του, καταψηφίζοντας τα μέτρα που θα φέρει το επόμενο διάστημα στη Βουλή η κυβέρνηση. Ο δεύτερος είναι να επιλέγει τον δρόμο της «συναίνεσης» με την κυβέρνηση σε ρυθμίσεις που σταθμίζεται ότι είναι ορθές και έχουν ευρύτερη απήχηση στην κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γ. Παπανδρέου τελεί εν αναμονή των τελικών εισηγήσεων από τους επιτελείς του, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του.

Ανάλογη, ωστόσο, αμηχανία φαίνεται να προκαλεί στην Ιπποκράτους και ο χειρισμός της υπόθεσης Siemens. Χθες ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποδείξει με στοιχεία ότι το 1 εκατ. ευρώ του κ. Θ. Τσουκάτου δεν απέληξε στο κόμμα, επανέλαβε μεν ότι «δεν έχει προκύψει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ τίποτα που να σχετίζεται μ’ αυτά που λέει ο κ. Τσουκάτος», αλλά παραδέχθηκε ότι έλεγχος, όπως αυτός των ορκωτών λογιστών της Βουλής που διενεργήθηκε, «μπορεί να μένει στον Τύπο και να μην βλέπει όσο θα έπρεπε την ουσία». Προκειμένου δε να αποφύγει τη συζήτηση για την ομολογία Τσουκάτου, το ΠΑΣΟΚ και χθες ενεκάλεσε την κυβέρνηση για τη διαφυγή Χριστοφοράκου, καλώντας το πρώην στέλεχος της Siemens να έλθει στην Ελλάδα και να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει για οποιονδήποτε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT