Αυτόνομα θα κατέλθουν οι Οικολόγοι στις εκλογές

Αυτόνομα θα κατέλθουν οι Οικολόγοι στις εκλογές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν διακριτό πόλο του πολιτικού συστήματος, με σημαντική δυναμική, εμπεδώνεται στο εσωτερικό του κόμματος, που το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσει περαιτέρω άνοιγμα προς τους πολίτες. Τα μέλη της νέας Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Ελεονώρα Ζώτου, Ιωάννα Κοντούλη, Κάτια Λεμπέση, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μιχάλης Πετράκος και Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασαν χθες τις προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθούν. Οπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις τους, εκτιμάται ότι, πλέον, το κόμμα μπορεί να λειτουργήσει ως πυρήνας συσπείρωσης ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων. Μάλιστα, η επικρατούσα εκτίμηση είναι ότι, εάν μέχρι πρόσφατα γινόταν συζήτηση για ενδεχόμενο απορρόφησης των Οικολόγων Πράσινων από κάποιο άλλο κόμμα, τώρα φαίνεται ότι μπορούν να αποτελέσουν προορισμό μετακινήσεων στελεχών άλλων κομμάτων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δοθεί προτεραιότητα στην προετοιμασία για αυτόνομη κάθοδο στις εθνικές εκλογές, με το ενδεχόμενο συνεργασίας σε μελλοντική κυβέρνηση να αντιμετωπίζεται περισσότερο θετικά, στη βάση όμως της αντίληψης της συμμετοχικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, για την ενίσχυση της παρουσίας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υποστηριχθούν ανεξάρτητα δημοτικά και νομαρχιακά σχήματα με «πράσινο» προσανατολισμό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT