Ασυλία, πολιτικό χρήμα στην ατζέντα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων για χρηματοδοτήσεις από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τα κόμματα επιχειρούν να αποτρέψουν τη συνεχιζόμενη απαξίωση του πολιτικού κόσμου, εξετάζοντας αυστηρότερα μέτρα διαφάνειας.

Χθες, η κυβέρνηση διά του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου προανήγγειλε αλλαγή του πλαισίου που διέπει τα οικονομικά των κομμάτων, προκειμένου αυτά να χρηματοδοτούνται μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, γνωστοποίησε την προωθούμενη τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε δικαστικό συμβούλιο να αποφαίνεται για τις υποθέσεις που θα οδηγούνται ενώπιον της Βουλής. Αμφότερες οι προτάσεις έγιναν κατ’ αρχήν θετικά αποδεκτές από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ευνοϊκή νομική μεταχείριση σε όποιους δίνουν στοιχεία για επίορκους πολιτικούς.

Εν τω μεταξύ, οι «παρενέργειες» στο ΠΑΣΟΚ από το περιεχόμενο της απολογίας του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου παραμένουν ορατές. Μάλιστα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε χθες να δοθούν διευκρινίσεις από τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τα οικονομικά του κόμματος κατά την επίμαχη περίοδο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT