Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου TGI

Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου TGI

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ενεργειακά και συγκεκριμένα ο αγωγός TGI, που μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και Ιταλίας θα μεταφέρει φυσικό αέριο στις αγορές της Ευρώπης, και οι εξελίξεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε χθες στο Αζερμπαϊτζάν η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Μπακού με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, τον ομόλογό της, Ελμάρ Μαμαντιάροφ, τους επικεφαλής των κομμάτων και εκπροσώπους της αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ.

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι ο αγωγός TGI είναι κορυφαία προτεραιότητα για τις δύο χώρες, ενώ ο κ. Μαμαντιάροφ τόνισε ότι το επίπεδο συμφωνίας για τον αγωγό αυτό είναι υψηλότερο σε σύγκριση με άλλα προγράμματα για μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη διαπραγματευτική διαδικασία και τη διεξαγωγή εποικοδομητικών συζητήσεων και επισήμανε την ανάγκη ασφάλειας και σταθερότητας στον νότιο Καύκασο. Πρόσθεσε ότι πρόθεση της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ είναι να ενθαρρυνθεί περισσότερο ο διάλογος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT