ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στον πρωθυπουργό η νέα ηγεσία Αρείου Πάγου και ΣτΕ

Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης δέχθηκε χθες ο πρωθυπουργός, ενώ νωρίτερα oι πρόεδροι του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ, καθώς και ο εισαγγελέας είχαν συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Καλαμίδας, εξέφρασε την επιθυμία να μην κάνει απλή «συντήρηση» στη Δικαιοσύνη, αλλά να αφήσει ένα «λιθαράκι». Από την άλλη, ο εισαγγελέας κ. Ιω. Τέντες είπε «πρώτο μέλημα είναι η τήρηση του νόμου και του Συντάγματος και η προστασία του πολίτη». Οσον αφορά το αίτημα για επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της Δικαιοσύνης, ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Π. Πικραμμένος, σημείωσε ότι «και οι δικαστές έχουν ανθρώπινα όρια».

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Αλλοι εννέα ασθενείς

Τα 156 έχουν φθάσει πλέον τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Μόνον χθες ανακοινώθηκαν εννέα νέοι ασθενείς, από τους οποίους οι οκτώ έφθασαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, ενώ μία γυναίκα 28 ετών, ελληνικής καταγωγής, νόσησε όταν ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Εν τω μεταξύ, εξιτήριο έλαβαν χθες από το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης οι 11 από τους 13 Αμερικανούς φοιτητές που προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη. Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων ότι οι πάσχοντες νοσηλεύτηκαν σε κοινό θάλαμο. Οπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ κ. Δ. Γάκης, το νοσοκομείο έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητη η νοσηλεία τους σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ωστόσο «η τυχόν μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας συνιστά πειθαρχικό αδίκημα».

Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω της εκλογής του στην Ευρωβουλή, υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρης. Τη θέση του θα καταλάβει ο πρέσβης κ. Γ. Γεωργίου, η ορκωμοσία του οποίου θα γίνει σήμερα.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Προσφυγή κατοίκων Θήβας στο ΣτΕ

Αίτηση ακυρώσεως του χωροταξικού σχεδιασμού για τη βιομηχανία κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας πολίτες της Βοιωτίας. Σύμφωνα με τους πολίτες, η προσβαλλόμενη (απόφαση) «κατ’ ουσίαν μετατρέπει το σύνολο του νομού Βοιωτίας σε βιομηχανική ζώνη και μάλιστα βαριάς βιομηχανίας, ενώ χωροθετούνται λάθρα εξορυκτικές δραστηριότητες». Σε ένα νομό που ήδη πλήττεται από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση εκατοντάδων βιομηχανιών στην περιοχή Θήβας -Οινοφύτων – Σχηματαρίου και τη ρύπανση με εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό και στα υπόγεια ύδατα μιας ευρείας περιοχής, προκαλεί έντονες αντιδράσεις το γεγονός ότι στο χωροταξικό «δεν προβλέπεται ρητά ότι οι βιομηχανίες υψηλής όχλησης θα πρέπει υποχρεωτικά να εντάσσονται σε οργανωμένους χώρους».

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Απεργία στα ΚΕΠ

Με δυσκολία διεξάγονται οι συναλλαγές των πολιτών με τα ΚΕΠ, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι. Τα βασικά αιτήματα των υπαλλήλων είναι η χορήγηση του επιδόματος υπολογιστή και του επιδόματος σε όσους εργάζονται σε νομαρχιακά ΚΕΠ, προκειμένου να εξισωθούν μισθολογικά με τους υπόλοιπους, αναγνώριση προϋπηρεσίας κ. ά.

ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ASTIR BEACH

25 και όχι 100 τα ευρώ

Είναι «τσουχτερή», αλλά όχι και τόσο! Το πολύ 25 ευρώ θα χρειαστεί να πληρώσει όποιος επιθυμεί να κάνει μπάνιο στην πλαζ Astir Beach στη Βουλιαγμένη και όχι 100 ευρώ, όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο φύλλο του Σαββάτου της «Κ». Η τιμή που αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ για το κόστος εισόδου στις οργανωμένες, «κλειστές» παραλίες του Σαρωνικού αφορούσε το εισιτήριο για μπάνιο στην πισίνα και τους κολπίσκους του ξενοδοχείου Αστέρας Βουλιαγμένης και όχι στην ομώνυμη παραλία της περιοχής, για την οποία εξάλλου λειτουργεί ξεχωριστή είσοδος. Σε αυτήν, οι ενήλικες πληρώνουν για μπάνιο 15 ευρώ (τα παιδιά 8 ευρώ) τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα το κόστος ανέρχεται στα 25 και 13 ευρώ αντίστοιχα.

ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ανέλαβε την ευθύνη

Με ηλεκτρονικό μήνυμα σε ιστοσελίδες, η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Ομάδες κρούσης για τη διάλυση του έθνους» ανέλαβε την ευθύνη για πέντε εμπρηστικές επιθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα: για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του προέδρου του ΣτΕ, στα γραφεία του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα γραφεία της Εταιρείας Στρατηγικών Μελετών, στο γραφείο του κ. Σήφη Βαλυράκη και σε κτίριο του ΥΠΕΣ στον Νέο Κόσμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT