Πρόταση για Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας

Πρόταση για Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας επανέλαβε χθες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης στην τρίτη κατά σειρά συνάντησή του με εκπροσώπους των κομμάτων στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Οπως διευκρίνισε, το νέο όργανο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, θα συγκροτείται είτε εκτάκτως είτε τακτικά, ανάλογα με όσα θα προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος, και θα στελεχώνεται -μεταξύ άλλων- από εν ενεργεία βουλευτές που διετέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, πρώην αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και τον διοικητή της ΕΥΠ. Η πρόταση αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της προ διμήνου εξαγγελίας του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για δημιουργία υπερκομματικού συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο «θα λειτουργεί κοντά στον εκάστοτε υπουργό», όπως επί λέξει ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να συνταχθεί σχέδιο νόμου που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη σύνθεση του συμβουλίου. Το σχέδιο θα δοθεί στους εκπροσώπους των κομμάτων για να υποβάλλουν προτάσεις ή ενστάσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

«Ηταν λογικό να υπάρξουν επιφυλάξεις. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση αφού διαμορφώσουμε σχέδιο νόμου και εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό επί της αρχής», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός. «Εχει βαρύ τίτλο, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ χαλαρό έως πλαδαρό όργανο», σχολίασε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ντόλιος. Επανέλαβε δε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας να ανατεθεί σε αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής. Θέση με την οποία συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Θ. Δρίτσας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT