Το πολύ αρνητικό κλίμα δεν υποχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Το πολύ αρνητικό κλίμα δεν υποχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις ασκήσεις ενότητας, στις οποίες υπέβαλε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της κ. Αλέκος Αλαβάνος, το αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος παραμένει. Ο κ. Αλαβάνος, μετά τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε κι αυτός στη γενικότερη συζήτηση περί το Σύνταγμα, δεν σχολίασε όμως τις ενδοκομματικές εξελίξεις.

Τη «βόμβα» είχε ρίξει λίγο νωρίτερα ο κ. Σπύρος Λυκούδης, στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για αποχωρήσεις από το κόμμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων (Κανάλι 1) ο κ. Λυκούδης είπε: «αν σε αυτή την προσπάθεια, που την κάνουμε με όσο πιο δημοκρατικό τρόπο μπορούμε, βρισκόμαστε αιωνίως μπροστά σε αμείλικτους μηχανισμούς, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μη μετακινηθούν ούτε χιλιοστό και αδιαφορούν απολύτως και περιφρονούν τις διαφορετικές φωνές μέσα στο κόμμα, τότε όλες οι εκδοχές είναι ανοικτές».

Στις ενδοκομματικές εξελίξεις αναφέρθηκε και ο μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΝ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνικό σταθμό (9,84) ότι «ο ΣΥΝ είναι μια δύναμη μέσα σ’ αυτό το συμμαχικό σχήμα που εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία -από πλευράς και μελών και πολιτικής επιρροής- και δεν μπορεί να γίνεται κλοτσοσκούφι ως κατηγορούμενος. Να πιστώνονται όλοι τις επιτυχίες και να είναι ο ΣΥΝ κατηγορούμενος για τις αποτυχίες». Ο κ. Παπαδημούλης εκτιμά μάλιστα ότι ακριβώς για την εκλογική αποτυχία δεν φταίει ο ΣΥΝ αλλά «στο γεγονός ότι παραδοσιακές, γνωστές στον κόσμο θέσεις του ΣΥΝ, όπως είναι μια αριστερή πορεία για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, θόλωσαν και το πληρώσαμε».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT