Η Ν.Δ. βάζει φρένο στα σενάρια

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτές όλες τις επιλογές του για ανασχηματισμό ή εκλογές φαίνεται ότι επιθυμεί να διατηρήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς το πολιτικό σκηνικό αποδεικνύεται εξαιρετικά ρευστό. Η αναζωπύρωση της προεδρολογίας, εξαιτίας της στάσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι διαστάσεις που ενδεχομένως λάβει η νέα γρίπη, αντικειμενικά, αθροίζονται στις παραμέτρους που συνυπολογίζουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού σε αναζήτηση του «παράθυρου ευκαιρίας για την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών».

Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναμένεται να συνεχίσει τις καθημερινές του παρεμβάσεις, τις επισκέψεις σε υπηρεσίες, υπουργεία, ταμεία, αλλά και την προώθηση πολιτικών, όπως τα χθεσινά μέτρα για την ανανέωση του στόλου οχημάτων, προκειμένου να έχει γεμάτη τη φαρέτρα του για παν ενδεχόμενο. Πρώτο μέλημα, ωστόσο, είναι ο τερματισμός της σεναριολογίας.

Για δεύτερη ημέρα χθες, κυβερνητικά στελέχη επεχείρησαν να θέσουν τέλος στη συζήτηση περί ανασχηματισμού, επιβεβαιώνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- την ενόχληση του Μαξίμου για όσους πρωταγωνιστούν στη συζήτηση, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Ν. Δ. κ. Λ. Ζαγορίτης. «Ποιος σας είπε ότι θα γίνει ανασχηματισμός;» απάντησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ενώ και κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά. Στο ίδιο μήκος κύματος, κυβερνητικό στέλεχος εξηγούσε χθες, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι «ακόμη κι αν επιθυμεί ο πρωθυπουργός να προβεί σε αλλαγές προσώπων, η διατήρηση της συζήτησης δεν διευκολύνει τους χειρισμούς του» ενώ, έτερος υπουργός σημείωνε: «Θα δούμε μετά το Δεκαπεντάυγουστο και αν…».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιθυμούν να περιοριστούν τα γαλάζια στελέχη που ανατροφοδοτούν τη σχετική συζήτηση, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί ένα στοιχείο αιφνιδιασμού στην όποια πρωτοβουλία του και, φυσικά, να μην εμφανιστούν οι όποιες αλλαγές ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται διά των μέσων ενημέρωσης. Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, δεν λείπουν και φαινόμενα «κοινοβουλευτικού αυτοματισμού», με γαλάζιους να στρέφονται εναντίον αλλήλων, όπως έπραξε χθες ο Γ. Καλαϊτζής ψέγοντας τον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη γιατί ζήτησε αλλαγές προσώπων. «Δεν είναι σωστό για εν ενεργεία υπουργούς να μιλούν για αλλαγές. Υπάρχει πιθανότητα να σηκώσει το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και να του πει ότι «οι αλλαγές θα αρχίσουν από εσένα»» σημείωσε (984) ο κ. Καλαϊτζής. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σ. Τσιτουρίδης, που υπογράμμισε, πάντως, πως «πολλά από τα στελέχη που δεν είναι σήμερα υπουργοί, θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι υπουργοί από κάποιους που είναι. Αλλά αυτό είναι υπόθεση του πρωθυπουργού».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT