Κορυφώνεται η σύγκρουση με αφορμή τον Πρόεδρο

Κορυφώνεται η σύγκρουση με αφορμή τον Πρόεδρο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μετωπική σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του κ. Γιώργου Παπανδρέου να επιβάλει πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε τη στάση του ΠΑΣΟΚ «πρωτοφανή και απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος», κατήγγειλε τον κ. Παπανδρέου για ακραία ανευθυνότητα και, επικαλούμενος τη σημερινή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «οι ακρότητες, οι απόπειρες που συνιστούν αμφισβήτηση των θεσμών και οι λογικές της απαξίωσης και του μηδενισμού επιφυλάσσουν σοβαρούς κινδύνους».

Αναλόγως οξεία ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ. «Ο πρωθυπουργός απροκάλυπτα προσπαθεί να ταυτίσει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς με το προσωπικό του συμφέρον. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Θα δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να επιβεβαιώσουν στην κάλπη ότι θέλουν τον ίδιο Πρόεδρο αλλά μια διαφορετική κυβέρνηση», απάντησε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η χθεσινή επιλογή του κ. Καραμανλή να αναδείξει σε μείζον ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης την προεδρική εκλογή, αποδίδεται στην εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περιέλθει τις τελευταίες ημέρες σε αδυναμία να εξηγήσει πειστικά τη στάση του. Γι’ αυτό θεωρείται βέβαιον ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT