ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΚΤΩ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ

Πέταξαν πάνω από τους Φούρνους

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 παραβίασε χθες στις 16.00 το FIR Αθηνών στα ανατολικά της Ρόδου. Τέσσερα από αυτά πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τους Φούρνους σε ύψος 3.600 ποδών. Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα τέσσερα χωρίστηκαν σε δύο ζεύγη και πραγματοποίησαν την υπερπτήση τους σε μεγαλύτερο ύψος (7.800 και 21.000 πόδια αντίστοιχα). Εξήλθαν από το FIR Αθηνών, νοτίως της Σάμου, στις 16.35.

ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ

Πλημμύρισαν σπίτια

Προβλήματα προκάλεσε σε αρκετές περιοχές της Αθήνας η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε χθες το απόγευμα. Το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής δέχθηκε 50 κλήσεις για πλημμύρες ισογείων και υπογείων στις Αχαρνές, το Καματερό και τα Λιόσια. Επίσης η κίνηση στη λεωφόρο Φυλής διεξαγόταν για αρκετές ώρες μετ’ εμποδίων, καθώς το παρακείμενο ρέμα υπερχείλισε πλημμυρίζοντας το οδόστρωμα. Τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν τα ακινητοποιημένα οχήματα.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε χθες ότι θα προσφύγει ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος με αφορμή δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» το οποίο τον εμφάνιζε να νοικιάζει για τις διακοπές του βίλα στην περιοχή Κωστούλα (απέναντι από τις Σπέτσες) έναντι του ποσού των 1.500 ευρώ ημερησίως. «Με μια σειρά ανακριβείς πληροφορίες κατασκευάζεται μια ψευδής, αλλά και απαξιωτική εικόνα για μένα και την οικογένειά μου και, μεταξύ άλλων, εμφανίζομαι να νοικιάζω (δήθεν) «βασιλική βίλα» κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών μας, ενώ στην πραγματικότητα εγώ και η οικογένειά μου φιλοξενηθήκαμε για λίγες μέρες στον ξενώνα κατοικίας φιλικής μας οικογένειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «επινοήθηκαν και επιστρατεύθηκαν φανταστικά γεγονότα στο βωμό εξυπηρέτησης προφανών πολιτικών σκοπιμοτήτων». Και καταλήγοντας ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογραμμίζει πως «επειδή η ίδια εφημερίδα και στο παρελθόν επιχείρησε με ανάλογα δημοσιεύματα να με απαξιώσει πολιτικά, προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη τη δική μου και της οικογένειάς μου».

ΟΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»

Σε εκλογική ετοιμότητα

Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» δηλώνουν ότι βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα. Μάλιστα θα εκλέξουν τον νέο επικεφαλής τους ενόψει εθνικών εκλογών ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι ο κ. Μιχ. Τρεμόπουλος θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής του κόμματος. Με χθεσινή τους ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ήδη από την προηγούμενη Κυριακή εξελέγη Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ενώ προαναγγέλλεται ότι το κόμμα βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης εκλογικών ψηφοδελτίων στις περιφέρειες της χώρας και η εκλογή του επικεφαλής θα γίνει με εκλογές σύμφωνα με τις αποφάσεις του 34μελούς Πανελλαδικού τους Συμβουλίου. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Ν. Χρυσόγελος «οι Οικολόγοι Πράσινοι αναλαμβάνουν νέες πολιτικές πρωτοβουλίες και ετοιμάζονται για τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, επιδιώκοντας με την είσοδό τους και στην ελληνική Βουλή να μετατραπούν σε καταλύτη πολιτικών αλλαγών και προώθησης πράσινων συνεκτικών λύσεων για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον».

ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Σύλληψη τεσσάρων ληστών

Συνελήφθησαν χθες το πρωί έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη οι τέσσερις δράστες ληστείας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για τέσσερις Ελληνες ηλικίας από 21 έως 35 ετών, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Οι δράστες εντοπίστηκαν από κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας και συνελήφθησαν με τη συνδρομή πληρώματος περιπολικού της Τροχαίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα καλάζνικοφ καθώς και ένα οπλοπολυβόλο.

ΤΟ RAINBOW WARRIOR ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εκστρατεία για θαλάσσιο καταφύγιο

Το ιστορικό πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, βρίσκεται στα νερά των Βόρειων Κυκλάδων καταγράφοντας τον βυθό, στο πλαίσιο εκστρατείας για την ανακήρυξη της περιοχής σε θαλάσσιο καταφύγιο, ένα αίτημα που, όπως υπογραμμίζει η περιβαλλοντική οργάνωση, έχουν καταθέσει οι παράκτιοι αλιείς και η τοπική κοινωνία. Το καταφύγιο θα περιλαμβάνει τα νησιά: Ανδρος, Τήνος, Μύκονος, Σύρος, Κύθνος και Κέα, όπου θα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά οι αλιείς της μικρής παράκτιας αλιείας, ενώ θα υπάρχει και ένας πυρήνας απόλυτης προστασίας από κάθε μορφή αλιείας στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του νησιού Γυάρος. Επίσης, η Greenpeace ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην καταγραφή και προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων όπως τα λιβάδια της Ποσειδωνίας και οι κοραλλιογενείς βυθοί.

ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις

Πυρκαγιές σε δύσβατες δασικές εκτάσεις, στις περιοχές Δερβενοχώρια και Πόρτο Γερμενό, εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες χθες πιθανότατα από κεραυνούς. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν τρία ελικόπτερα και 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΕΤΑ

Συναυλία διαμαρτυρίας

Την επόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μετατέθηκε η προγραμματισμένη για χθες συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην οικοδόμηση του στρατοπέδου Σακέτα. Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ζητώντας να ακυρωθούν τα σχέδια για ανέγερση κατοικιών για αξιωματικούς στο στρατόπεδο της αεροπορίας και ο χώρος να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συναυλία αναβλήθηκε εξαιτίας της βροχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή