Κατεστάλη «κίνημα» βουλευτών της Ν.Δ. κατά της κάλπης

Κατεστάλη «κίνημα» βουλευτών της Ν.Δ. κατά της κάλπης

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, με τη συντριπτική πλειονότητα των γαλάζιων στελεχών να διατρανώνουν και δημόσια την αντίθεσή τους με ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο. Χθες, μάλιστα, «κατεστάλη» κυριολεκτικά στο παρά πέντε κίνημα βουλευτών, οι οποίοι δήλωναν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Την ίδια ώρα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο οποίος, ως θερμός υποστηρικτής των πρόωρων εκλογών συγκεντρώνει τα πυρά πολλών συναδέλφων του απέφυγε χθες να πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα, αρνούμενος οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο. Πληροφορίες, ωστόσο, εμφανίζουν τον κ. Σουφλιά έντονα ενοχλημένο με τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει εις βάρος του πρώην υπουργοί και βουλευτές, και κυρίως οι κ. Μιχ. Λιάπης και Σ. Τσιτουρίδης, οι οποίοι αντέδρασαν με τρόπο αιχμηρό, με τον τελευταίο μάλιστα να αναφέρεται σε όσους «δεν μπορούν να ακούσουν» τον κόσμο.

Στο εντευκτήριο

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το μεσημέρι, ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. που μετέχουν στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής συναντήθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής και αποφάσισε να διατρανώσει την απόλυτη αντίθεσή της με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, που κάποιοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό. Στη συζήτηση, μάλιστα, έπεσε η σκέψη είτε να αποσταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό είτε να ζητηθεί συνάντηση με τον κ. Καραμανλή προκειμένου να τον ενημερώσουν για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Κατά τις ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε να επικοινωνήσει με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γιανν. Αγγέλου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Αναστ. Καραμάριος για να του μεταφέρει το αίτημα, όπερ και εγένετο. Η απάντηση του κ. Αγγέλου λέγεται ότι ήταν αυστηρή, ενώ ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού επικοινώνησε πάραυτα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γιανν. Τραγάκη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Καραμάριο και τους συναδέλφους του να μην αναλάβουν καμιά πρωτοβουλία. Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μαξ. Χαρακόπουλος, Ηλ. Φωτιάδης, Σ. Τσιτουρίδης και Παρθένα Φουντουκίδου απέφυγαν να δώσουν συνέχεια, χωρίς πάντως να ανακρούσουν και επί της ουσίας πρύμναν.

«Δεν πρέπει να αναζητούν κάποιοι προσωπικά σωσίβια, αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε χθες ο βουλευτής κ. Κ. Αγοραστός, ενώ φανατικά αντίθετος με κάθε μορφής πρόωρων εκλογών δήλωσε και ο Βασ. Μιχαλολιάκος. Κλιμακώνοντας, μάλιστα, όταν του τέθηκε το επιχείρημα ότι ο Καραμανλής δεν κάνει ανασχηματισμό γιατί δεν έχει πάγκο, ο κ. Μιχαλολιάκος συνέδεσε τη λεγόμενη ηγετική ομάδα της παράταξης με τα εκδοτικά συμφέροντα που όπως είπε είναι ο ορισμός της διαπλοκής στην Ελλάδα. «Η ελληνική κοινωνία δεν θέλει εκλογές», σχολίασε ο κ. Γρηγ. Αποστολάκος, ενώ ο υφυπουργός κ. Κ. Γκιουλέκας σημείωσε ότι σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτή που διερχόμαστε, το να μιλάμε μονίμως για εκλογές, μόνο καλό δεν κάνει στον τόπο. «Οι εκλογές θα είναι η μήτρα που θα γεννήσει κακά σάβανα για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Στ. Νικηφοράκης, ενώ κατά των εκλογών τάχθηκε και ο κ. Ιορδ. Τζαμτζής. «Κανένας δεν θέλει εκλογές» σχολίασε ο Γ. Σούρλας.

Μεταξύ όσων τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών είναι ο Μιχάλης Λιάπης, ο Γιώργος Καλατζής και ο παραιτηθείς Γιάννης Μανώλης, ο οποίος, δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του, επανέλαβε: «Οταν πας για να χάσεις και μάλιστα με 5-6 μονάδες είναι αυτοκτονία. Αυτοί που προτείνουν, λοιπόν, εκλογές πρέπει να εξηγήσουν τι έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή