Ο Παπανδρέου απορρίπτει τη συναίνεση

Ο Παπανδρέου απορρίπτει τη συναίνεση

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμος για οποιαδήποτε επιλογή του πρωθυπουργού δήλωσε χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Παπανδρέου, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα βεβαιότητας για τη νίκη του κόμματός του, είτε οι εκλογές γίνουν άμεσα, είτε καθυστερήσουν ώς το Φεβρουάριο οπότε και θα τις προκαλέσει ο ίδιος, όπως επανέλαβε, με «όχημα» την προεδρική εκλογή. Μήνυμα, όμως, θέλησε να στείλει χθες και κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος «αιφνιδίως» ανέσυρε στο προσκήνιο την αποφασιστικότητα του κ. Παπανδρέου «να χρησιμοποιήσει στην κυβέρνησή του και κόσμο και έξω από τα κομματικά τείχη», φράση που εξελήφθη ως σαφές προεδρικό «σχόλιο» σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται εσχάτως να ομιλούν ήδη ως δυνάμει επόμενοι υπουργοί… Τη στόχευση να φανεί το ΠΑΣΟΚ πανέτοιμο να κυβερνήσει πιστοποιεί και η επιλογή της Ιπποκράτους να δημοσιοποιήσει χθες τα μέλη της Επιτροπής ανάδειξης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές με επικεφαλής τον κ. Γ. Ραγκούση. «Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο θα κρατήσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ρίχνοντας και πάλι το γάντι στον κ. Καραμανλή, τόνισε ότι «μόνη λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές, καθώς η χώρα παραμένει ακυβέρνητη εδώ και μήνες». Μέσω της οξύτατης κριτικής που άσκησε στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου θέλησε επίσης να αποσαφηνίσει ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση τυχόν του γίνει από τον πρωθυπουργό τις προσεχείς ημέρες. «Η συναίνεση» είπε «δεν χτίζεται πάνω σε άγραφα χαρτιά και σε πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο, ούτε μπορεί να ζητείται από ανθρώπους που δεν λειτούργησαν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε «έχει εξαντλήσει την υπομονή του λαού και η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο». Θέλοντας, τέλος, να απαξιώσει και το έτερο σενάριο των δομικών αλλαγών στην κυβέρνηση, είπε ότι «ο κ. Καραμανλής παίρνει τις αποφάσεις του με γνώμονα τις εσωκομματικές του ισορροπίες» και ότι «ακόμη και ένας ανασχηματισμός θα έβρισκε τον ίδιο στο τιμόνι της χώρας».

Δεν πολυπιστεύει τα σενάρια

Η αίσθηση πάντως που αποκόμισαν όσοι μετείχαν στο πολιτικό συμβούλιο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πολυπιστεύει τα σενάρια που θέλουν τον κ. Καραμανλή να προσφεύγει άμεσα στις κάλπες. Αντιθέτως θεωρεί πιο πιθανό ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, άποψη που διατύπωσαν χθες και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μια πρόγευση της προεκλογικής τακτικής του κ. Παπανδρέου θα διαφανεί στην αυριανή επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη στην οποία κατά πληροφορίες ο ίδιος θα αναδείξει για πρώτη φορά τη σημασία που προσδίδει στο να έχει το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή