Πιθανό «θύμα» πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η απόσυρση Ι.Χ.

Πιθανό «θύμα» πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η απόσυρση Ι.Χ.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη εκκρεμότητα που οδεύει στα αζήτητα, αν επιλεγεί η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, θα συνιστά και μέγα επικοινωνιακό πλήγμα για την κυβέρνηση, αφού είναι η πομπωδώς εξαγγελθείσα απόσυρση των παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκινήτων, τα νέα τέλη κυκλοφορίας και ο πράσινος δακτύλιος. Η επιλογή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, (αν και είναι εκείνος που εισηγήθηκε και μάλιστα κατά τρόπο επίμονο τις πρόωρες εκλογές) να τεθεί η απόσυρση ως τροπολογία σε νομοσχέδιο που θα έπρεπε να συζητηθεί την άλλη εβδομάδα, καθιστά πολύ πιθανό, αν ζητηθεί πρόωρο κλείσιμο της Βουλής εντός της εβδομάδας, να μείνει εκτός του πακέτου των προεκλογικών παροχών.

Ο τίτλος του νομοσχεδίου που αφέθηκε να περιμένει από τις 20 του περασμένου Ιουλίου, προδίδει το αδιάφορο και ανώδυνο του απολύτως τεχνικού περιεχομένου του: Είναι «ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της Οδηγίας 2006/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τους ετήσιους και ενοποιημένους λογαριασμούς εταιρειών ορισμένων μορφών και της Οδηγίας 2007/63/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την απαίτηση για τη σύνταξη έκθεσης από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα σε περίπτωση συγχώνευσης ή διάσπασης ανωνύμων εταιρειών». Και να παρέμενε αψήφιστο δεν θα χάλαγε ο κόσμος!. Οπως και κάλλιστα μπορεί η επόμενη Βουλή να ψηφίσει το δεύτερο εναπομένον νομοσχέδιο για την αποζημίωση των θυμάτων βίας που συνιστά επίσης ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας. Από εκεί και πέρα μένουν εκτός της παρούσης Βουλής οι σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν εξαγγελθεί, αλλά δεν κατέστη δυνατό να πάρουν τη μορφή κατατεθειμένου νομοσχεδίου. Πρόκειται για τις αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών (τις οποίες μάλιστα είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός), τις αλλαγές για το πολιτικό χρήμα που εισηγήθηκε σε γενικές γραμμές ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος με την βασική σκέψη να επιτρέπεται η χρηματοδότηση των κομμάτων μόνον από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εκτός προγραμματισμού της παρούσης Βουλής τίθενται και οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα και του γ’ αντιπροέδρου κ. Αν. Νεράντζη για αλλαγές στο νόμο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τις προεκλογικές δαπάνες των βουλευτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή