Δύο εκδοχές για τα ψηφοδέλτια

Δύο εκδοχές για τα ψηφοδέλτια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σενάρια για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας διακινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης.

Το ένα προβλέπει εκκαθάριση των ψηφοδελτίων από τα πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και συγκεκριμένα από τους κ. Γ. Βουλγαράκη, Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Αλ. Κοντό καθώς και από τον πρώην υπουργό Αρ. Παυλίδη.

Το δεύτερο τάσσεται υπέρ της ευρύτερης «εκκαθάρισης» των ψηφοδελτίων προκειμένου το μήνυμα που θα αποστείλει ο πρωθυπουργός να είναι πιο ηχηρό. Το συγκεκριμένο σενάριο εισηγείται τον αποκλεισμό από τα γαλάζια ψηφοδέλτια όλων των βουλευτών, το όνομα των οποίων ενεπλάκη -δικαίως ή αδίκως- σε υποθέσεις με σκιές σκανδάλων: Από τους κ. Σ. Τσιτουρίδη και Βασ. Μαγγίνα, μέχρι τον κ. Μιχ. Λιάπη και τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να μην έχει καταλήξει στο εύρος των «αποκεφαλισμών» στους οποίους θα προχωρήσει. Θεωρείται, ωστόσο, επιβεβλημένο να καταλήξει σε αποφάσεις πριν από τη μετάβασή του στη ΔΕΘ, καθώς η εισήγηση των συνεργατών του είναι να τις ανακοινώσει κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή