Νυχτερινές παραβιάσεις τώρα από την Αγκυρα

Νυχτερινές παραβιάσεις τώρα από την Αγκυρα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στην Τουρκία ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, «αρκεί να αντιληφθεί έγκαιρα ότι εκπτώσεις και ειδική μεταχείριση δεν θα υπάρξουν», έστειλε χθες η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σε κοινή συνέντευξή της με τον Κύπριο ομόλογό της κ. Μάρκο Κυπριανού, αναφέρθηκε στον «από κοινού αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εταίρων στην Ε.Ε. και των διεθνών παραγόντων που έχουν ρόλο και ενδιαφέρον για το Κυπριακό». Στη συνάντηση των δύο υπουργών έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την κοινή στρατηγική εν όψει της δημοσιοποίησης της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, η οποία θα παρουσιαστεί από την Κομισιόν τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, παραβιάσεις και τη νύχτα κάνουν πλέον οι Τούρκοι. Λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ της Τετάρτης δύο F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο βορείως της Λήμνου, χωρίς να υποβάλουν σχέδιο πτήσης. Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ θεωρούν το περιστατικό ήσσονος σημασίας, ωστόσο επισημαίνουν ότι νυχτερινές παραβιάσεις δεν γίνονται συχνά, γι’ αυτό και τούτο το ποιοτικό στοιχείο αξιολογείται ξεχωριστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή