Αποκλεισμοί και μεγάλη ανανέωση

Αποκλεισμοί και μεγάλη ανανέωση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηχηρές υποψηφιότητες, θεαματικούς αποκλεισμούς, μεγάλη ανανέωση προσώπων και πολλές νέες γυναίκες στα γαλάζια ψηφοδέλτια ευελπιστούν το Μέγαρο Μαξίμου και η Ρηγίλλης να αυξήσουν τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας καθ’ οδόν για τις κάλπες. Ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» εμφανίζουν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή αποφασισμένο να δώσει σήμερα μια πρόγευση των προθέσεών του, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να μπει σε ονοματολογία, καθώς κάτι τέτοιο θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον και θα σκίαζε όλες τις άλλες πτυχές των πρωθυπουργικών εξαγγελιών.

Κατά τις ίδιες πηγές, όταν κατά τη διάρκεια της συνεντεύξεως Τύπου θα κληθεί να τοποθετηθεί επί του γενικευμένου αιτήματος για «αποκεφαλισμό» όσων το όνομα ενεπλάκη σε υποθέσεις με σκιά σκανδάλων ή όσων με τη στάση τους πλήγωσαν την παράταξη, θα απαντήσει κατά τρόπο που να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Στην πράξη, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο περί τα μέσα με τέλη της εβδομάδας, ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και η Ρηγίλλης κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τόσο τα πρόσωπα που είναι προς αποκεφαλισμό όσο και τα νέα ονόματα που θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια, καθώς πέραν του στοιχείου του αιφνιδιασμού, το επιτελείο Καραμανλή θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει χρόνος για διαρροές προς το ΛΑΟΣ. Χωρίς ο ίδιος ο κ. Καραμανλής να έχει αποσαφηνίσει πόσους και ποιους προτίθεται να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια, γενικευμένη αίσθηση των κυβερνητικών στελεχών είναι ότι θα υπάρξει απομάκρυνση των ονομάτων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.Στα πρόσωπα που ακούγονται πως θα μείνουν εκτός είναι και αυτό του κ.Αρ.Παυλίδη.Για όσους άλλους σύμβουλοι του κ. Καραμανλή και κομματικά στελέχη εισηγούνται να μην περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια, η εικόνα παραμένει θολή. Πολλοί, πάντως, στοιχηματίζουν ότι οι κινήσεις Καραμανλή θα είναι θεαματικές και θα αφορούν ακόμη και βουλευτές που συστηματικά διαχώριζαν τη στάση τους από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

Παράλληλα με τα πρόσωπα που θα αποχωρήσουν από τα ψηφοδέλτια, η Ρηγίλλης εντείνει τις προσπάθειες για την προσέλκυση προσώπων με ισχυρά κοινωνικά ερείσματα, τα οποία μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά τον αγώνα της Ν.Δ. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο στόχος δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο εύρος. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος η μόνη σίγουρη συμμετοχή είναι εκείνη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα αποφασιστεί αν θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγ. Αντώναρος και ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Μεν. Δασκαλάκης, ενώ τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα το όνομα του καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη. Το πιθανότερο, εξάλλου, είναι ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτ. Εβερτ. Στη Β΄ Αθηνών, σίγουρη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του κ. Χρ. Βερναρδάκη, ενώ στην Α΄ Αθηνών ή το Υπόλοιπο Αττικής θα πολιτευτεί ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Μαν. Μαυρομάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή