Δύσπιστοι οι Ελληνες πολίτες

Δύσπιστοι οι Ελληνες πολίτες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυσπιστία των ψηφοφόρων ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση προκύπτει από την έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της «Κ» σχετικά με «τις στάσεις των Ελλήνων απέναντι στις πρόωρες εκλογές», που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 500 ατόμων. Σύμφωνα με την έρευνα, το 42% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση «να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση». Ακολουθεί με μεγάλη διαφορά (28%) η άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να τα καταφέρει και έπεται η Νέα Δημοκρατία με 22%.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος, καθώς συνεχίζει να προηγείται του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 38%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 32%, ενώ το 26% των ερωτηθέντων δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο μονομάχους. Αντιθέτως, συντριπτική είναι η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης με 74% έναντι 11% της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue, η κοινή γνώμη δεν έχει πειστεί από το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της προεδρικής εκλογής κατέστησε αναπόδραστη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές, το 45% απαντάει η Ν.Δ. και το 30% το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή