Νέα ονόματα και αποκλεισμοί από τις «πράσινες» λίστες

Νέα ονόματα και αποκλεισμοί από τις «πράσινες» λίστες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνήματα, συνεννοήσεις και πολύ παρασκήνιο περιλαμβάνει το «μενού» των κομματικών γραφείων και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί ειδικώς στην Ιπποκράτους είναι ιδιαιτέρως αυξημένο τούτη τη φορά το ενδιαφέρον όσων διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή. Οι συνεργάτες ωστόσο του κ. Γ. Παπανδρέου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους παραπέμποντας την κρίση όλων των υποψηφίων (που δεν είναι βουλευτές) στην προσφάτως συσταθείσα επιτροπή «αξιολόγησης», αλλά και γιατί προφανώς θέλουν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά κάποια νέα ονόματα τα οποία θα «εκτεθούν» για πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ.

Κάποια δεδομένα, ωστόσο, έχουν ήδη γίνει γνωστά. Παρών στα ψηφοδέλτια θα είναι όπως όλα δείχνουν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και απομένει να διευκρινισθεί αν θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή θα κατέλθει στην Α΄ Πειραιώς. Μια θέση στο Επικρατείας (μάλλον την 4η) έχει κλειδώσει και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούσης, εν αντιθέσει με τον εκπρόσωπο (και ευρωβουλευτή) κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα παραμείνει εξωκοινοβουλετικός καθώς θεωρήθηκε ότι θα ήταν άκομψο να εγκαταλείψει τόσο γρήγορα τις Βρυξέλλες.

Με τη βούλησή του εκτός ψηφοδελτίων θα είναι και κ. Κ. Λαλιώτης, ενώ παρά τη θέλησή τους εκτός Βουλής θα παραμείνουν μάλλον και αρκετοί πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Ακης Τσοχατζόπουλος, Κ. Κουλούρης, Χρ. Πάχτας, και ίσως ακόμη και ο Χρ. Βερελής), στον βωμό της «ανανέωσης», όπως την περιγράφουν στην Ιπποκράτους, εν αντιθέσει με τον κ. Γ. Παπαντωνίου που έχει ήδη αυτοεξαιρεθεί.

Οι κ. Σπ. Κουβέλης και Κ. Μποτόπουλος θα είναι πιθανότατα μερικά από τα νέα ονόματα στην Α΄ Αθήνας (μαζί με τους Κ. Παταβούκα και Πέμυ Ζούνη που έχουν ξαναδοκιμαστεί) και αντίστοιχα στη Β΄ Αθήνας η κ. Λούκα Κατσέλη, ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, αλλά και οι μη εκλεγέντες το 2007 κ. Χρ. Πρωτόπαππας, Γ. Βούρος και Στ. Τζουμάκας.

Τελος, οι πρώην ευρωβουλευτές κ. Κατ. Μπατζελή, Ε. Τσαμπαζη θα δοκιμαστούν στη Φθιώτιδα και στις Σέρρες, ενώ άγνωστο παραμένει αν η κ. Μ. Ματσούκα θα κατέλθει στην Αιτωλοακαρνανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή