«Αντίπαλοι» η αποχή και το ΛΑΟΣ

«Αντίπαλοι» η αποχή και το ΛΑΟΣ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΑΟΣ και αποχή μπαίνουν εξαρχής και με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος στο στόχαστρο του ΚΚΕ, που σε μια επίδειξη εκλογικής ετοιμότητας έσπευσε, αμέσως μετά την προκήρυξη εκλογών, να δημοσιοποιήσει την προεκλογική προκήρυξη και τα πρώτα φυλλάδια του κόμματος με κεντρικό σύνθημα «πιο δυνατό, πιο δυνατός λαός». Αυτή η διαφοροποίηση της εκλογικής στρατηγικής θα επικεντρωθεί ειδικότερα στην προσπάθεια ανάσχεσης των ψήφων διαμαρτυρίας και των νέων ψηφοφόρων προς το ΛΑΟΣ, καθώς τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου δείχνουν σαφείς αδυναμίες πειστικής παρέμβασης του ΚΚΕ στις ηλικίες κάτω των 30 -και εδώ είναι το παράδοξο- και στις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι το εκλογικό επιτελείο στον Περισσό αποφεύγει να κάνει λόγο για το εκλογικό ποσοστό που θα σηματοδοτούσε επιτυχία σημειώνοντας, απλώς, ότι στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχυροποίηση του κόμματος, τοποθέτηση που στην πραγματικότητα μπορεί και να υποκρύπτει μια μύχια μεν, ιδιαίτερα έντονη όμως, ανησυχία, που δεν είναι άλλη από ενδεχόμενη κατάληψη της τρίτης θέσης από το ΛΑΟΣ. Εξέλιξη που βεβαίως κάθε άλλο παρά ευχάριστη θα ήταν για το ΚΚΕ.

Η κ. Αλ. Παπαρήγα έδειξε, ήδη, τις διαθέσεις του κόμματος στην ομιλία της στην Καισαριανή, όπου κατέστησε σαφές ότι θα απαντηθούν οι επιθέσεις με αντικομμουνιστικές διαστάσεις, κάνοντας συνεχείς αναφορές στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η ΕΣΣΔ στην ανάσχεση του ναζισμού και στην υπεράσπιση του σοσιαλισμού ως νομοτελειακή ιστορική κατάληξη. Παράλληλα, το ΚΚΕ θα επιχειρήσει να αποκρούσει την αναμενόμενη ακραία πόλωση της προεκλογικής περιόδου, με το επιχείρημα ότι η επίκληση της ακυβερνησίας από ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας στις εκλογές, συνιστά «ιδεολογική τρομοκρατία» που τίθεται εσκεμμένα από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και κέντρα συμφερόντων, προκειμένου να θέσουν εκβιαστικά διλήμματα και να υφαρπάξουν την ψήφο των αναποφάσιστων πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή