«Προσκλήσεις» από Γ. Καρατζαφέρη

«Προσκλήσεις» από Γ. Καρατζαφέρη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτές θύρες για πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αρκεί να «κάνουν καλό» στον ΛΑΟΣ αφήνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επιμένοντας και στη λογική της διεύρυνσης των υποψηφίων του κόμματος με ανθρώπους του αθλητισμού (Γ. Ανατολάκης) ή της showbiz, συζητώντας με τον Ηλ. Ψινάκη. Σε χθεσινή συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε νέες μεταγραφές από τη Ν. Δ. και μάλιστα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε αναφέρει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πέντε απερχόμενους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, εξήγησε ότι με την επιλογή «λαμπερών» ονομάτων, επιδιώκει να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης που έχει στρέψει την πλάτη στην πολιτική.

Ο κ. Καρατζαφέρης απέρριψε τη νέα αναφορά του Κ. Καραμανλή για «άκρα», κάνοντας λόγο για πρωθυπουργό που εξετράπη και εξύβρισε. Προσέθεσε ότι ο χαρακτηρισμός περί «άκρων» είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του πολιτικού και εκδοτικού συστήματος να τον… ελέγξει και συνέχισε: «Ξεκίνησα από μια φτωχή γειτονιά της Αμφιθέας, είμαι ο γιος σανοπώλη, είμαι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, δεν τρώω κρέας γιατί αρνούμαι να αφαιρέσω μια ψυχή για να φάω τη σάρκα και σ’ ένα προεκλογικό ταξίδι του 2004 καθυστέρησα να φτάσω στην πόλη που πήγαινα γιατί χτύπησε το αυτοκίνητο ένα σκυλάκι και γύρισα πίσω να το πάω στο πιο κοντινό νοσοκομείο για ζώα. Εάν αυτό προσδίδει ένα άνθρωπο «ακραίο», το αντιλαμβάνεστε εσείς».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, αλλά στο νομό Θράκης, εξηγώντας πως «οι ανάγκες οι οποίες προκύπτουν από την επιθετικότητα της Τουρκίας με υποχρεώνουν να είμαι υποψήφιος σε μια ακριτική περιοχή για να τονώσω όσο μπορώ με μια υποψηφιότητα το φρόνημα, για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο υποχωρητικοί, ότι δεν εκχωρώ τη Θράκη μας εις το Τούρκικο Προξενείο.

Ως προς την εκλογική επίδοση του ΛΑΟΣ, αρκέστηκε να δηλώσει ότι του αρκεί έστω κι ένας επιπλέον βουλευτής από τους 10 που ανέδειξε το κόμμα το 2007. «Παρακολουθώ τις αναλύσεις στις οποίες μιλούν από 18-25 βουλευτές. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος να γίνουν 11. Ελπίζω, όμως, ότι μπορούν να γίνουν περισσότεροι».

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε χθες συνάντηση και με τον νομάρχη της πόλης Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον δεύτερο να δηλώνει μεν ότι στηρίζει τον Κ. Καραμανλή αλλά να προσκαλεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «τούτη την ώρα να αφήσουμε όλοι τα πάθη μας, να βγούμε μπροστά και να αγωνιστούμε για μια νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη».

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι ο κ. Καραμανλής έχει δρομολογήσει την απόδραση από τα πολιτικά πράγματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή