Ελεύθερος υπό όρους για το ομόλογο ΤΕΑΔΥ

Ελεύθερος υπό όρους για το ομόλογο ΤΕΑΔΥ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή Γ. Λέκκα, που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, καταβάλλοντας εγγυοδοσία 300.000 ευρώ. Επιπλέον, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ κατηγορείται για τα κακουργήματα της απάτης και της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Οι κατηγορίες αφορούν το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, το οποίο αγοράστηκε υπερτιμολογημένο το 2007 από το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ζημία του ΤΕΑΔΥ ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ από την αγορά του ομολόγου. O κ. Σημαιοφορίδης επικαλέστηκε άγνοια περί τα χρηματιστηριακά, καθώς και ότι παραπλανήθηκε από τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» κ. Σοφοκλή και Θόδωρο Πρινιωτάκη. Η απολογία του κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα όσων είχε πει και κατά την εξέτασή του στις αρχές του καλοκαιριού στον εισαγγελέα εφετών κ. Α. Λιόγα. Κατά πληροφορίες, φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην ειδικό γραμματέα Ευ. Παπαδόπουλο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα»

Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Σημαιοφορίδης από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2007 εντάχθηκε «σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα», η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων εις βάρος ασφαλιστικών Ταμείων. Την ομάδα αυτή είχαν συγκροτήσει οι συγκατηγορούμενοι του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ κ. Γ. Ι. Παπαμαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων North Asset Management, Γ. Αποστολίδης, Σ. και Θ. Πρινιωτάκης. Την περασμένη εβδομάδα αφέθηκε επίσης ελεύθερη, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η πρώην διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ κ. Παναγιώτα Καραδήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή