Προεκλογική περίοδος με εκπλήξεις

Προεκλογική περίοδος με εκπλήξεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολιτικές «εκπλήξεις» από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και ηχηρές αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων συνοδεύτηκε η έναρξη της προεκλογικής περιόδου που οδηγεί στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου.

Χθες, ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, προκαλώντας νέους ισχυρότατους κραδασμούς στην Κουμουνδούρου, μία ημέρα μετά τη συμβιβαστική φόρμουλα για την ηγεσία, που απέτρεψε τουλάχιστον επί του παρόντος τη διάσπαση.

Παράλληλα, την επιλογή της να μην μετάσχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ενώ το ίδιο έπραξε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, μέσω επιστολής προς τον κ. Παπανδρέου.

Στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Καραμανλής επενδύει σταθερά στην υψηλού ρίσκου επιλογή να προαναγγείλει αυστηρότατη δημοσιονομική πολιτική σε περίπτωση επανεκλογής του. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε χθες ότι το ΠΑΣΟΚ θα χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με κονδύλια αποκλειστικά από την κρατική επιχορήγηση και τις εισφορές των μελών του. Τέλος, «έκπληξη» για τα ελληνικά προεκλογικά ήθη αποτελεί ότι διαμορφώνεται πεδίο σύγκλισης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για την πραγματοποίηση τηλεμαχίας μεταξύ των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή