«Παράθυρο» συνεργασιών από τους Οικολόγους

«Παράθυρο» συνεργασιών από τους Οικολόγους

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή την πόρτα της μετεκλογικής συνεργασίας αφήνουν οι «Οικολόγοι Πράσινοι», επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να τους θεωρεί κανείς δεδομένους. Το ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε ως πιθανό στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στελέχη τους στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Αν και η πρόταση αυτή των «Οικολόγων» δεν είναι καινούργια, επισημαίνουν ότι με δεδομένη την αβεβαιότητα αυτοδυναμίας ενδεχόμενη κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος θα δημιουργούσε πιέσεις για την υιοθέτηση «περιβαλλοντικών» πολιτικών.

Στη συνέντευξή τους ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος, στελέχη του και ο υφυπουργός οικισμού της περιφερειακής κυβέρνησης των Βρυξελλών και μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος κ. Χρήστος Δουλκερίδης υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι η εκλογή οκτώ βουλευτών στις 4 Οκτωβρίου είναι ρεαλιστικός στόχος. Οσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τρεμόπουλος σχολίασε τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών λέγοντας ότι όλες δείχνουν κυβερνητική αλλαγή, δηλαδή επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Δεν παρέλειψε ωστόσο να πει ότι τα πάντα θα κριθούν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο ίδιος σχολίασε και τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι αποδείχθηκε αποτυχημένο το πείραμα της συνεργασίας μεταξύ του Ανανεωτικού Ρεύματος και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο κ. Τρεμόπουλος δήλωσε ότι αρνείται να επέμβει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ωστόσο ότι θα επιθυμούσε να συνεχίσει να διαπνέεται το κόμμα από το πνεύμα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Τα στελέχη των «Οικολόγων» εξαπέλυσαν επίσης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις τελευταίες πυρκαγιές. Ο κ. Τρεμόπουλος μάλιστα επισήμανε ότι η Ν. Δ. δεν διδάχθηκε τίποτα από τις πυρκαγιές του 2007. Και τόνισε ότι «στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική μπορεί να προστάτεψε τις περιουσίες και τις ανθρώπινες ζωές, αλλά δεν προστάτεψε το δάσος».

Οσον αφορά τις προετοιμασίες του κόμματος για τον προεκλογικό αγώνα, αυτές θα έχουν, εκτός απροόπτου, ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής για την προεκλογική μάχη θα ορισθεί το Σάββατο. Το πρόσωπο αυτό θα έχει και χρέη συντονιστή της εκστρατείας. Εν τω μεταξύ, χθες κατατέθηκαν στο κόμμα οι προτάσεις τοπικών και περιφερειακών οργανώσεων για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Στελέχη του κόμματος αναφέρουν ότι από το ψηφοδέλτιο δεν θα απουσιάσουν υποψηφιότητες από τον χώρο του πολιτισμού και πρόσωπα με κοινωνική δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή