Ευθεία επίθεση από Ρηγίλλης κατά του ΛΑΟΣ

Ευθεία επίθεση από Ρηγίλλης κατά του ΛΑΟΣ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της, χαμηλής επί του παρόντος, συσπείρωσής της με μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, αλλά και προσεκτικές επιλογές στα ψηφοδέλτια επιδιώκει η Ν. Δ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος προκάλεσε χθες το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί με σαφήνεια ως προς την οικονομική πολιτική που προτείνει στους Ελληνες πολίτες, κάνοντας λόγο για αμηχανία και ασάφεια της Ιπποκράτους. Προς επίρρωσιν, δημοσιοποίησε αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του Κινήματος για σειρά θεμάτων, όπως η Ολυμπιακή, τακτική που θα ενταθεί στην τελική ευθεία προς τις κάλπες προκειμένου να αναδειχθεί η, κατά τη Ρηγίλλης, προγραμματική ένδεια του ΠΑΣΟΚ και, προσωπικά, του κ. Γ. Παπανδρέου. Σε αυτήν τη γραμμή θα κινηθούν όλα τα στελέχη και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από την αποψινή πρώτη προεκλογική του ομιλία στο Αιγάλεω.

Σε ένα παράλληλο μέτωπο, η Ν. Δ. επιχειρεί να περιορίσει τις διαρροές προς τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, είτε αυτές αφορούν ψηφοφόρους είτε γαλάζιους βουλευτές και πολιτευτές. «Ψήφος προς τον ΛΑΟΣ ισοδυναμεί με ψήφο προς το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ν. Δ., εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όσοι ψηφοφόροι του κόμματος ψήφισαν ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές θα επιστρέψουν. Μάλιστα αναφέρθηκε υπαινικτικά και στις αναφορές Καρατζαφέρη περί «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας», για να σημειώσει ότι οι γαλάζιοι που ψήφισαν ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές «δεν είναι κάτοικοι ούτε καν ενοικιαστές, μπήκαν, είδαν τον ΛΑΟΣ και θα επιστρέψουν στη Ν. Δ.». Οι επιθέσεις θα ενταθούν, σε μία προσπάθεια αποδόμησης του προφίλ που καλλιεργεί ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίο η Ρηγίλλης εκτιμά ότι απολαμβάνει ασυλίας από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Ζυμώσεις για ψηφοδέλτια

Την ίδια λογική, των μικρότερων δυνατών διαρροών, υπηρετεί και η σταδιακή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τη Ρηγίλλης, αφήνοντας για το τέλος των προθεσμιών περιφέρειες στις οποίες καταγράφονται επαφές βουλευτών και πολιτευών με τον κ. Καρατζαφέρη. Σιγή ιχθύος τηρείται και ως προς την τύχη βουλευτών του κόμματος που, κατά περίπτωση, φέρονται στη λίστα των προς αποκλεισμό, επιτρέποντας τη διακίνηση πολλαπλών σεναρίων. Ενδεικτική είναι η χθεσινή δημόσια αντίδραση των Σάββα Τσιτουρίδη και Θ. Γιαννόπουλου, στις πληροφορίες που τους θέλουν να «κόβονται» από τις γαλάζιες λίστες. Για «αθλιότητα και για πολιτικά ανήθικο παιχνίδι το οποίο μου έχουν στήσει εδώ και πολύ καιρό» έκανε λόγο ο κ. Τσιτουρίδης, «ενορχηστρώνουν μια ιστορία απέναντί μου λέγοντας ότι θα με αποκλείσει ο Καραμανλής» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος (Φλας).

Ανοικτό παραμένει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για το οποίο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των Γ. Σουφλιά, Μιλ. Εβερτ (σ. σ. κύκλοι της Ρηγίλλης σημειώνουν ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος επιμένει για μία ακόμη κοινοβουλευτική θητεία) και του απερχόμενου προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Θεωρείται πιθανή η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση του Ευ. Αντώναρου, ενώ ο κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να περιληφθεί στο Επικρατείας και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, προκειμένου να μην υπάγεται στο όριο των τηλεοπτικών εμφανίσεων και να «υπερασπιστεί» την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται και για την κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Την πρόθεσή του, εξάλλου, να είναι εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες ανακοίνωσε, με ανοικτή επιστολή του ο κ. Αχ. Καραμανλής, με το Μαξίμου να δηλώνει, μέχρι αργά χθες βράδυ, άγνοια για τις κινήσεις του πολύπειρου πολιτικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή