Αντιπαράθεση στην κορυφή της Δικαιοσύνης

Αντιπαράθεση στην κορυφή της Δικαιοσύνης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονότατη αντιπαράθεση στην κορυφή της Δικαιοσύνης έχει προκαλέσει η έρευνα εις βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ζήτησε προ ολίγων ημερών από τον αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, Ιωάννη Παπανικολάου, να του παραδώσει τη δικογραφία εις βάρος του κ. Ζαγοριανού για να αναλάβει η εισαγγελία την έρευνα.

Ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την επιθεώρηση όλων των δικαστών, όχι μόνον αρνήθηκε να σταματήσει την έρευνα και να παραδώσει τη δικογραφία, αλλά απάντησε με σκληρές εκφράσεις στον κ. Τέντε, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή της έρευνας εκδηλώθηκε «σε χρόνο ύποπτο» και «με σκοπό τη συγκάλυψη των όποιων ευθυνών». Απαντώντας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εγκαλεί με έγγραφό του τον κ. Παπανικολάου για παραλείψεις και «παράβαση καθήκοντος», προκειμένου, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «να μην προκληθεί κρίση», επιλέγει να αφήσει τον αντιπρόεδρο του δικαστηρίου να ολοκληρώσει την έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή