Επικεντρώνουν τη σύγκρουση στην οικονομία

Επικεντρώνουν τη σύγκρουση στην οικονομία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους επί μέρους χειρισμούς τους εν όψει της αντιπαράθεσης για την οικονομία, που αποτελεί το βασικό διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, εξειδικεύουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ με έντονο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Η Ρηγίλλης θα επιχειρήσει να αναδείξει έλλειμμα αξιόπιστης πρότασης από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις «δύο σχολές σκέψης» που, όπως υποστηρίζει, συνυπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κρίσιμο πεδίο της οικονομίας, επαναφέροντας στο προσκήνιο το δίπολο «εκσυγχρονιστικού και λαϊκού ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα παρουσιάσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης «εθνικό σχέδιο εξόδου» από την κρίση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Στόχος της Ιπποκράτους είναι να καταδείξει τη διαφορετική φιλοσοφία των προτάσεών της που αποσκοπούν στην αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων τάξεων.

Στο μέτωπο των εκλογικών συνδυασμών, οριστικοποιείται ο αποκλεισμός του κ. Πέτρου Δούκα από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο ΠΑΣΟΚ έως αργά χθες το βράδυ δεν είχε πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Εκπληξη, εξάλλου, προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ. Τέλος, έστω ατύπως, ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα λειτουργήσει ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή