Ο «έντιμος κακός» και… ο «ήπιος ευαίσθητος»

Ο «έντιμος κακός» και… ο «ήπιος ευαίσθητος»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλ. Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τους πολίτες να μην ενδώσουν στα εκβιαστικά διλήμματα της ακυβερνησίας. «Ακυβέρνητες πολιτείες δεν υπάρχουν» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι η η χώρα θα έχει κυβέρνηση είτε σε ένα μήνα είτε σε δύο. Εξήγησε πως ανεξάρτητα αν Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ βρεθούν στην κυβέρνηση το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσουν αντιλαϊκή πολιτική. Για τον κ. Κ. Καραμανλή, η γ.γ του ΚΚΕ είπε ότι εμφανίζεται ως «έντιμος κακός», ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου ως «ήπιος ευαίσθητος». «Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά και οι δύο θα εφαρμόσουν την ίδια άγρια πολιτική» είπε.

Κατηγορηματικό «όχι»

Η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε εκ νέου στον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου «κοροϊδεύει», όταν υπόσχεται κατάργηση των προγραμμάτων STAGE στο Δημόσιο. Ερωτηθείσα εάν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι εάν το ΚΚΕ συνεργαζόταν με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα «ο λαός θα μας έπαιρνε με τις πέτρες». «Θα είχαμε προδώσει τον λαό αν προχωρούσαμε σε συνεργασία», συμπλήρωσε. Εντονες ήταν οι αναφορές στον ΛΑΟΣ, ενώ υπογράμμισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια οργανωμένων κέντρων συμφερόντων να αναδείξουν το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη στην τρίτη θέση, με στόχο να υπηρετήσει σχέδια συγκυβέρνησης. Από τα βέλη της κ. Παπαρήγα δεν ξέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι για λόγους τακτικής θέλει να επιβιώσει ως «κυβερνητικός παρτενέρ», ενώ σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το ΚΚΕ συνέστησε «μετριοπάθεια». «Να μιλάς με τέτοιους τόνους όταν το δικό σου εγχείρημα έχει αποτύχει μέχρι γελοιοποίησης, θέλει και μια συγγνώμη. Εμείς, όπως βλέπετε, δεν βγήκαμε με πανηγυρισμούς. Κάνουμε πολιτική εκτίμηση και λέμε ότι είναι αδιέξοδο της στρατηγικής τους. Κι έχουμε αποφύγει και τη γελοιοποίηση ορισμένων πραγμάτων να την κάνουμε κύριο πολιτικό μας επιχείρημα». Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αποτελούν επιβεβαίωση της άρνησης του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για ενότητα της Αριστεράς. «Θα είχαμε 12 στο ντιμπέιτ και 12 στη διακομματική. Εάν κάναμε τέτοιο λάθος τότε, θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία του ΚΚΕ», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή