«Μπλέξαν οι γραμμές τους»…

«Μπλέξαν οι γραμμές τους»…

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δικαιότερο τρόπο που σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ να φορολογήσει εργαζομένους και επιχειρήσεις και μια νέα αποτελεσματική μέθοδο στον έλεγχο των κρατικών δαπανών στοχεύει να αναδείξει ο κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ προκειμένου να αποδείξει ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, πέραν αυτής που εισηγείται ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ που θα ανακοινωθούν σήμερα και ο χειρισμός κρίσιμων θεμάτων, όπως η υποψηφιότητα του κ. Κ. Σημίτη, μονοπωλούσαν χθες το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και προφανώς κάποια γραφεία στην Ιπποκράτους.

Το κεντρικό ερώτημα που πλανιόταν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Σημίτη δεν είχε απαντηθεί μέχρι αργά το βράδυ, καθώς ο κ. Παπανδρέου δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του. Γεγονός που προκαλούσε απορίες, καθώς νωρίτερα ο κ. Γ. Ραγκούσης είχε ανακοινώσει ότι οι λίστες του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθούν σήμερα, εκτός βέβαια από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και προφανώς κάποια ονόματα – εκπλήξεις τα οποία κρατάει ως «άσους στο μανίκι» η Ιπποκράτους.

Κατά πληροφορίες της «Κ», ο τέως πρωθυπουργός έχει ήδη διαμηνύσει στην Ιπποκράτους ότι δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά «αυτοδικαίως την κάθοδό του στην Α΄ Πειραιώς ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Πληροφορία που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Σημίτης είχε εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του ότι ουδέποτε θα επιθυμούσε να αναλάβει «χαριστικώς» κάποια θέση από το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Γ. Παπανδρέου ακόμη με τιμητικό χαρακτήρα. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι αργά χθες δεν είχε λάβει απάντηση στο αυτονόητο «αίτημά» του, γεγονός που τροφοδοτούσε αντιφατικά σχόλια και φημολογίες. Οπως αντίστοιχα ερωτήματα δημιουργούσε και η αδυναμία των συνεργατών του κ. Παπανδρέου να επιβεβαιώσουν αν ο κ. Χρ. Βερελής θα κατέλθει υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία, καίτοι η αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ έκανε θετική εισήγηση μετά τα γραπτά ντοκουμέντα που παρουσίασε ο πρώην υπουργός και αποδεικνύουν τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση για την οποία παραιτήθηκε.

Κατά τα άλλα, τις συζητήσεις στην Ιπποκράτους μονοπωλούσαν οι «λαμπερές» υποψηφιότητες στις οποίες ποντάρει το ΠΑΣΟΚ με στόχο την αυτοδυναμία. Στο πνεύμα αυτό εθεωρείτο «κλειδωμένη» η υποψηφιότητα των ηθοποιών Αννας Φόνσου, Πέμης Ζούνη και Αννας Βαγενά στην Α΄ Αθηνών, όπως και της κ. Αννας Νταλάρα στη Β΄ Αθηνών, ενώ στις δύο περιφέρειες θα δοκιμασθούν και οι πιο πολιτικές επιλογές των κ. Κ. Μποτόπουλου, Σπ. Κουβέλη, Αννας Μαλαγαρδή και Λούκας Κατσέλη, Γ. Κουτρουμάνου και του εφοριακού Χρ. Μέλα αντίστοιχα. Φημολογίες, τέλος, που ήθελαν τους Πύρρο Δήμα και Παν. Γιαννάκη στο Επικρατείας δεν διαψεύδονταν, σε αντίθεση με αυτήν της κ. Βάνας Μπάρμπα που «κόπηκε» πριν καν το όνομά της συζητηθεί. Στις υποψηφιότητες – εκπλήξεις εθεωρείτο πιθανή αυτή του ηθοποιού κ. Ηρ. Μιχαηλίδη στην Α΄ Θεσσαλονίκης (μαζί με τους πολιτικούς κ. Σπ. Βούγια και Μπ. Μπαρμπουνάκη) και της παρουσιάστριας Δάφνης Μπόκοτα στον Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή