Ο κ. Καραμανλής και οι θέσεις του περί συνεργασιών

Ο κ. Καραμανλής και οι θέσεις του περί συνεργασιών

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό παράθυρο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που από την κάλπη δεν προκύψει αυτοδυναμία, άνοιξε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, αν και υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά στην ανάγκη μιας ισχυρής κυβέρνησης με ισχυρή στόχευση. Ο κ. Καραμανλής (στη διάρκεια συνέντευξης στο ΜΕGΑ) έκλεισε κάθε συζήτηση περί ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, τον οποίο, όπως είπε, εμφορείται από ανεύθυνο λαϊκισμό. «Με τον ΛΑΟΣ δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Είναι θέμα αρχής». Οταν, όμως, ρωτήθηκε αν θα έβλεπε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να απαντήσει θετικά, αν υπήρχε κοινή γραμμή πλεύσης, αλλά με δεδομένα τα δείγματα γραφής που έχει δώσει, είναι πρακτικά ανέφικτο. «Δεν το βλέπω να προκύπτει εκ των πραγμάτων…» σημείωσε, αποφεύγοντας, πάντως, να χρησιμοποιήσει κατηγορηματικούς τόνους. Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την απόφασή του να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κατορθώσει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, θέτοντας ως μοναδική προϋπόθεση να είναι αυτή και η βούληση της παράταξής του. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ σε σχέση με τα «καθαρά ψηφοδέλτια» κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να περιμένουν μερικά εικοσιτετράωρα…

«Είμαι μαχητής. Γι’ αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, εφόσον είμαι χρήσιμος. Πιστεύω ότι στα 53 μου είναι χρήσιμος, κατά συνέπεια, δεν βλέπω γιατί να φύγω», σημείωσε ο κ. Καραμανλής ενώ όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι θα δώσει τη μάχη και από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ότι αυτό θα συμβεί, στον βαθμό που θα τον θέλει ο κόσμος της παράταξης. Πρόσθεσε, πάντως, ότι ο ίδιος πιστεύει ειλικρινά πως η Ν.Δ. έχει μια πολύ καλή πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές, καθώς σε αντιδιαστολή με το ΠΑΣΟΚ που δεν έχει καν ερμηνεύσει την κρίση και τις πολιτικές που απαιτούνται για την υπέρβασή της, διαθέτει πολύ καθαρό μήνυμα. Προσέθεσε δε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. O πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι τμήματα όσων εξήγγειλε στη ΔΕΘ δεν απαιτούν νωπή λαϊκή εντολή, επανέλαβε ότι υπάρχουν τομείς που θα έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτερα και δήλωσε, πλέον, αποφασισμένος να μην υπολογίσει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος για την προώθηση των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και τρομάζω όταν ακούω αυτά τα νεφελώδη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ». Ως προς την εκλογική μάχη, αρνήθηκε ότι υπάρχει «επί προσωπικού» αντιπαράθεση με τον κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά οι πολίτες θα επιλέξουν, εν τέλει, και πρωθυπουργό. «Πολιτική, πρόγραμμα, ξεκάθαρο διακύβευμα και, βέβαια, πρόσωπο… όλα μαζί είναι πακέτο αυτό».

Για τα εσωκομματικά, αρνήθηκε εκ νέου να σχολιάσει τις αιχμές Λιάπη, ενώ σημείωσε ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας εκ μέρους του Αχ. Καραμανλή ήταν σε πλήρη συνεννόηση μαζί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή