Επίθεση Ν.Δ. κατά ΠΑΣΟΚ μέσω… Σκοπίων

Επίθεση Ν.Δ. κατά ΠΑΣΟΚ μέσω… Σκοπίων

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για «κρυφή ατζέντα» ως προς την επίλυση του Σκοπιανού και, μάλιστα, με υπαινικτικές αναφορές σχετικά με τη δραστηριοποίηση ξένων κέντρων, εξαπέλυσε χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που φέρει το κυβερνών κόμμα να επιλέγει την ανάδειξη ζητημάτων που υπηρετούν ταυτόχρονα δύο στόχους: Τη σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη δημιουργία αναχωμάτων στη μετακίνηση γαλάζιων ψηφοφόρων προς τον ΛΑΟΣ. Μετά την οικονομία, την τύχη του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, την Προεδρική εκλογή, ο κ. Κουμουτσάκος έβαλλε χθες εναντίον του τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδου και, επικαλούμενος δηλώσεις του, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ενδοτική στάση έναντι του Γκρουέφσκι. «H Ν.Δ. μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας», είναι η δήλωση του κ. Λοβέρδου που επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Λοβέρδου που έκανε λόγο για στρεβλώσεις που υποσκάπτουν την υπεράσπιση των ευαίσθητων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και για ασυνεννοησία μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης της Ν.Δ.

Στόχος της Ρηγίλλης είναι να επιβάλλει την ατζέντα της αντιπαράθεσης, προκειμένου να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ διαρκώς αμυνόμενο. Οπως σχολιαζόταν στους κομματικούς διαδρόμους, η επίθεση θα ενταθεί μετά και την παρουσία, σήμερα και αύριο, του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, όπου και αναμένεται να αποκαλύψει τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία.

Ο κ. Κουμουτσάκος αντεπιτέθηκε χθες στο ΠΑΣΟΚ και για το ζήτημα της φορολογία των ακινήτων, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση. Ο εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα οποία ένας μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτου πλήρωνε περισσότερα από 4.000 ευρώ, και πλέον με το ΕΤΑΚ καταβάλλει σχεδόν 800. Επεσήμανε ότι ο φόρος που επιβαλλόταν επί ΠΑΣΟΚ ήταν περί τα 1.500 ευρώ, χωρίς πάντως να διαψεύσει ότι αυτός μειώθηκε επί Ν.Δ.

Από αύριο τα ψηφοδέλτια

Με στόχο να μην επιτρέψει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης να μονοπωλήσει την ατζέντα και κυρίως να «απελευθερώσει» τους πολιτευτές για να αρχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, η Ρηγίλλης αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι λίστες σε όλη τη χώρα, ωστόσο στις μεγάλες περιφέρειες -όπως η Α΄ και Β΄ Αθήνας- θα υπάρχουν κενές θέσεις για προσχωρήσεις της τελευταίας στιγμής καθώς και για υποψηφίους που θα μπορέσουν να προκαλέσουν αίσθηση.

Επί του παρόντος, η Ρηγίλλης επιχειρεί να καρπωθεί κάθε πιθανό κέρδος από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τον αποκλεισμό στελεχών όπως ο Χρ. Βερελής ή και η αποστρατεία του ίδιου του Κ. Σημίτη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου ανεβάζουν τον πήχυ για τη Ν.Δ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργό να προχωρά στον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια όχι μόνο των κ. Παυλίδη και Δούκα, αλλά και άλλων που… προκάλεσαν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή