ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Χωρίς ιατροτεχνολογικό υλικό τα δημόσια νοσοκομεία

Σε αναστολή των παραδόσεων ιατροτεχνολογικών προϊόντων στα δημόσια νοσοκομεία προχώρησαν από χθες οι προμηθευτές – μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας, που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών. Οπως αναφέρουν, ο μέσος χρόνος εξόφλησης των οφειλών ξεπερνάει πλέον τις 830 ημέρες. Τα χρέη των νοσοκομείων προς τα μέλη του Συνδέσμου μέχρι τα τέλη του 2008 ξεπερνούν τα 1,6 δισ. ευρώ και οι νέες οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2009 είναι 370 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού έχουν διακόψει τις παραδόσεις υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία από την περασμένη Πέμπτη.

ΣΕ ΜΕΘ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ 30ΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΔΑ

Νέο σοβαρό κρούσμα της γρίπης

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλευόταν -τουλάχιστον έως αργά χθες το βράδυ- σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής μία 30χρονη Γαλλίδα που έχει προσβληθεί από τον νέο ιό της γρίπης και εμφάνισε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Η 30χρονη επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε την Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το 13ο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η διάθεση των εμβολίων για την εποχική γρίπη. Οι ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν είναι άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με χρόνιες παθήσεις. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά της εποχικής γρίπης. Τέλος, τη λειτουργία τάξης ή τμημάτων τάξης με αριθμό μαθητών που δεν θα υπερβαίνει τους 25 συνιστά το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τους περιφερειακούς διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης.

ΣΟΜΑΛΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ

Αίσιο τέλος σε πειρατεία

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία των 21 αλλοδαπών ναυτικών του ελληνικού φορτηγού πλοίου IRENE E. M., το οποίο είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές τον περασμένο Απρίλιο. Το σκάφος απελευθερώθηκε ύστερα από την καταβολή λύτρων ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το συγκεκριμένο σκάφος μεταφοράς χύδην φορτίου κατελήφθη στις 13 Απριλίου στον Κόλπο του Αντεν, όπου συμμορίες από τη Σομαλία βάζουν ως στόχο πλοία που χρησιμοποιούν τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια διαδρομή που συνδέει Ασία και Ευρώπη, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια δολάρια από λύτρα.

«ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ»

Ευχή Βαρθολομαίου για τις εκλογές

Την ευχή το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα να είναι για το καλό του τόπου εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας το Σάββατο σε προσκυνητές από την Αττική. «Σεβόμεθα τα πολιτικά φρονήματα του καθενός. Ο κάθε ένας κατά τις πεποιθήσεις του, κατά την συνείδησίν του, κατά την εκτίμησίν του, θα δώσει την ψήφον του και όπως προβλέπει και υπαγορεύει το δημοκρατικόν πολίτευμα, όλοι πρέπει να δεχθούν το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών και να δεχθούν τον κυβερνήτη, όποιος και αν είναι, ο οποίος θα βγει από τις κάλπες. Αυτό που, επαναλαμβάνω, ευχόμεθα εμείς από εδώ ως Μητέρα Εκκλησία είναι η ενότης, η ομόνοια, η ευημερία, η ειρήνη και η πρόοδος του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Πατριάρχης.

ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΤΑ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑLΡΗΑ

Δικαίωση του Μ. Σταθόπουλου

Τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση εις βάρος του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών, δικαιώνοντας τον ενάγοντα πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Σταθόπουλο. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε ισχυριστεί σε εκπομπή του ότι ο κ. Σταθόπουλος μεσολάβησε ως υπουργός Δικαιοσύνης στον ανακριτή και έπειτα στον εφέτη-ανακριτή προκειμένου να αποφυλακισθεί ο τότε κατηγορούμενος για το παραδικαστικό κύκλωμα, δήθεν κατά παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης. Το Εφετείο (απόφαση 4999/2009) έκρινε ότι ουδέποτε ο κ. Σταθόπουλος παρενέβη για την αποφυλάκιση Ιατρίδη, καθώς και ότι ο ενάγων, ζητώντας από τον εφέτη-ανακριτή τη χορήγηση στοιχείων που τον αφορούσαν, ασκούσε δικαίωμα κατοχυρωμένο τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Το Εφετείο έκρινε επίσης ότι ο Alpha και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υποχρεούνται να καταβάλουν στον κ. Σταθόπουλο 300.000 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, όπως είχε και πρωτοδίκως κριθεί. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει ότι θα διαθέσει όποιο ποσό του επιδικασθεί στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ Ι. ΚΟΡΑΝΤΗ

Σήμερα το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ

Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων του ΛΑΟΣ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να αναφερθεί λεπτομερώς στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής το πλέον ηχηρό είναι εκείνο του μέχρι πρότινος διευθυντή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Κοραντή. Εχουν επίσης ανακοινωθεί ο αρχιτέκτονας κ. Αντώνης Βουγιουκλάκης (πρώην Ν. Δ.) ο οποίος θα κατέλθει στη Β΄ Αθηνών και η κ. Γεωργία Ντάτσικα στο νομό Αχαΐας, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος με τη Ν. Δ. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ θα περιλαμβάνεται ο ομογενής κ. Νίκος Διαμαντίδης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

ΣΤΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΚΛΙ

Βανδαλισμοί στην Κωνσταντινούπολη

Ενενήντα εννέα ταφόπλακες κατέστρεψαν βάνδαλοι στο ομογενειακό κοιμητήριο του Βαλουκλί, στην Κωνσταντινούπολη, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ιστορική Μονή Ζωοδόχου Πηγής όπου βρίσκεται το Πατριαρχικό Κοιμητήριο. Οι βανδαλισμοί διαπιστώθηκαν το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου από τους αρμόδιους φύλακες της παρακείμενης Μονής και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καταστροφείς εισήλθαν από τον πέτρινο φράχτη του νεκροταφείου. Οι άγνωστοι θρυμμάτισαν τις πλάκες των τάφων, οι οποίες φέρουν πάνω τον σταυρό, τα ονόματα των αποθανόντων και τη χρονολογία γέννησης και θανάτου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή