Για τελευταία ευκαιρία μιλάει ο κ. Ταλάτ…

Για τελευταία ευκαιρία μιλάει ο κ. Ταλάτ…

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού χαρακτήρισε την εξελισσόμενη απευθείας διαπραγμάτευση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξή του σε αγγλική εφημερίδα. Ο κ. Ταλάτ κάνει λόγο για αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις από την οποία υπάρχει κίνδυνος να μην επανενωθεί η Κύπρος ως ομόσπονδο κράτος, όπως αναφέρει. Τέλος, μιλώντας για τον ρόλο που διαδραματίζουν τρίτες χώρες, κάνει λόγο για μεροληπτική, υπέρ των Ελληνοκυπρίων, στάση της Ρωσίας και της Γαλλίας. Την ίδια στιγμή, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, μίλησε για δυνατότητα συμφωνίας των δύο ηγετών, εφόσον, όπως επισήμανε, κάνουν τους αναγκαίους συμβιβασμούς. Αναφερόμενος στον ρόλο της Τουρκίας, ο κ. Ντάουνερ τόνισε ότι τα Ηνωμένα Εθνη αναμένουν να υποστηρίξει τη διαπραγμάτευση και να αντιληφθεί ότι οι δύο ηγέτες πρέπει να έχουν την ευελιξία για να προβούν σε συμβιβασμούς.

Τέλος, για άλλη μια φορά απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα Ηνωμένα Εθνη έχουν την πρόθεση να προβούν σε διαδικασία επιδιαιτησίας εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τη διαπραγμάτευση και επανέλαβε ότι προκειμένου να πετύχει και να διαρκέσει η όποια συμφωνημένη διευθέτηση, θα πρέπει να είναι «τοπικής παραγωγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή