Τα συν και τα πλην Καραμανλή, Παπανδρέου

Τα συν και τα πλην Καραμανλή, Παπανδρέου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου σε πρώτο πλάνο, τα δύο μεγάλα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας. Χθες επήλθε κατ’ αρχήν συμφωνία για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των δύο την προσεχή Τρίτη, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών. Πάντως, οι όροι της συζήτησης των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου παρέμεναν έως αργά χθες αντικείμενο προς διαπραγμάτευση, με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να τορπιλίσει την πραγματοποίησή της.

Κυβερνητικές πηγές μετέδιδαν ότι η Ρηγίλλης επιθυμεί σε κάθε περίπτωση την απευθείας «αντιπαράθεση» του πρωθυπουργού με τον κ. Παπανδρέου, καθώς επενδύει στην ισχυρή εικόνα του κ. Καραμανλή για την αντιστροφή του δημοσκοπικού προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ για την εικόνα των δύο αρχηγών, ο κ. Καραμανλής επιλέγεται ως «ηγέτης» από το 42% των ερωτηθέντων έναντι 24% του κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται στους εννέα από τους λοιπούς δέκα δείκτες της έρευνας, μεταξύ των οποίων σε θέματα «θέσεων και απόψεων», «αποτελεσματικότητας» και «συνεργατών».

Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός εμφανίζει προβάδισμα στο ερώτημα «ποιος εκ των δύο γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα του τόπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή