Νέοι στο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι απαραιτήτως ευρέως γνωστά πρόσωπα στην κοινωνία, αλλά εγνωσμένου κύρους στον τομέα τους θα έχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στο «πρότυπο» του αντίστοιχου ευρωψηφοδελτίου του Ιουνίου, στο οποίο, ως γνωστόν, μετείχαν κυρίως νέοι τεχνοκράτες και επιστήμονες. Αυτό μετέδιδαν χθες στελέχη της Ιπποκράτους, για να περιγράψουν αυτούς που ο κ. Γ. Παπανδρέου θα επιλέξει να στείλει άνευ ψήφου στη Βουλή και κάποιους εξ αυτών, όπως όλα δείχνουν, απευθείας στην κυβέρνησή του.

Τα ονόματα των «εκλεκτών» παρέμεναν μέχρι χθες επτασφράγιστο μυστικό, με μόνο σίγουρο τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούση, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα έχει την 4η θέση στο εν λόγω ψηφοδέλτιο. Πηγές της Ιπποκράτους, ωστόσο, φωτογραφίζοντας το προφίλ των πέντε που πιθανότατα θα εκλεγούν (ή έξι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει την ένταξή του στη Βουλή), έλεγαν ότι πρόθεση του κ. Παπανδρέου είναι να αναδείξει νέα πρόσωπα ηλικίας 40-50 ετών -όπως έπραξε με τις επιλογές των κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούση- με ειδίκευση στα θέματα Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Πολιτισμού και Παιδείας.

Αίσθηση εν τω μεταξύ προκάλεσε ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θέλησε χθες να διατηρήσει στο προσκήνιο τη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι «ουδείς εκ των στελεχών του κόμματος που είχαν στο παρελθόν θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα πρέπει να θεωρεί αυτονόητη την επανάκαμψή του». Οπως παραδέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «βλέπουμε σε όλη τη χώρα ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζονται να ξανακάτσουν στις ίδιες καρέκλες», αλλά, όπως τόνισε, «ο κόσμος άλλα περιμένει από μας και άλλα θα δει» καθώς «όλοι θα κριθούν εκ του μηδενός».

Η επισήμανση αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου, που είχε προφανή στόχο να διασκεδάσει τις ανησυχίες μετριοπαθών ψηφοφόρων ότι… «οι πράσινοι επανέρχονται δριμύτεροι» -όπως διατείνονται κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ.- εξηγήθηκε ακόμη αναλυτικότερα από τον ίδιο σε συνέντευξη που παραχώρησε (στον Φλας). Σε σχετική ερώτηση απάντησε χαρακτηριστικά ότι «σε πολλές προεκλογικές εκστρατείες μου παρότι στενοχωρούσα πολύ κόσμο, έλεγα ότι ένας από τους λόγους που έχασε το ΠΑΣΟΚ το 2004 είναι γιατί σε κάθε τοπική κοινωνία υπάρχουν 50 άτομα που παρεξήγησαν τον ρόλο τους όταν ήμασταν κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία δεν θέλει να τα βλέπει». Και με το σκεπτικό αυτό δεσμεύθηκε εκ μέρους του κ. Παπανδρέου ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν τις ίδιες θέσεις, καθώς δεν θα είναι αυτοί που θα εκφράσουν το νέο ΠΑΣΟΚ».

Ενα άλλο πρόβλημα, τέλος, που απασχολεί τους σχεδιασμούς της Ιπποκράτους είναι η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα (από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή) στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κάποιοι εκ των συνεργατών του δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους μήπως η Ν.Δ. αξιοποιήσει την τριήμερη απουσία του κ. Παπανδρέου στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, αλλά όπως εκτιμούσαν «οι πολίτες ήδη αναγνωρίζουν ως βασικό πλεονέκτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τη συχνή παρουσία σε διεθνή φόρα, εν αντιθέσει με την τακτική που ακολούθησε την τελευταία 5ετία ο κ. Καραμανλής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή