Διεργασίες με Επικρατείας στη Ρηγίλλης

Διεργασίες με Επικρατείας στη Ρηγίλλης

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες φήμες περί ανατροπών και εκπλήξεων στη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν. Δ. κυκλοφόρησαν χθες, στην εκπνοή της προθεσμίας για τη δημοσιοποίησή του, το αργότερο μέχρι αύριο. Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη απέδιδαν το κλίμα αυτό στην κορύφωση των πιέσεων που ασκούνται από κάθε πλευρά προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να μην είναι ο πρώην πρόεδρος της Ν. Δ. Μιλτ. Εβερτ επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο και αυτό να υπηρετεί, έστω και την τελευταία στιγμή, το γενικευμένο αίτημα για ανανέωση. «Ας περιμένουμε λίγο ακόμη», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες κομματικά στελέχη και πρόσωπα με πρόσβαση στο εσωτερικό σύστημα πληροφόρησης, υπονοώντας ότι δεν θα πρέπει να προεξοφλείται η πρώτη πεντάδα του ψηφοδελτίου, η οποία λέγεται πως είναι ο κ. Μ. Εβερτ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας, η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μαριέττα Γιαννάκου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, συνομιλητές του πρωθυπουργού σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «δεν τον βλέπουν πιεζόμενο», εκτιμώντας πως δεν θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις.

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έχουν εισηγηθεί και μάλιστα μετ’ επιτάσεως στον πρωθυπουργό να περιλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου πρόσωπο ή πρόσωπα που σηματοδοτούν πολιτικές επιλογές και μπορούν να συσπειρώσουν την εκλογική βάση. Μία από τις προτάσεις είναι να περιληφθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ένας αγρότης, και μάλιστα νέος, ως μήνυμα στον αγροτικό κόσμο. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος είναι η πληροφορία που φέρει την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κυρία Γιαννάκου να έχει αποσαφηνίσει στον πρωθυπουργό ότι, προκειμένου να υπηρετηθεί ο στόχος της βελτίωσης του κλίματος, είναι πρόθυμη να παραμείνει στις Βρυξέλλες. Εστω κι αν η μετακίνησή της στην Αθήνα λέγεται ότι είχε συμφωνηθεί με τον πρωθυπουργό από την άνοιξη. Πάντα κατά τα παραπάνω στελέχη, από την πλευρά του κ. Εβερτ δεν υπήρξε ανάλογη διάθεση, παρά τις ισχυρότατες πιέσεις. Στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί ο γενικός διευθυντής της Ν. Δ. κ. Μεν. Δασκαλάκης.

Νέα δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, αλλά και στον σύμβουλό του Γ. Λούλη, εξαπέλυσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Σάββας Τσιτουρίδης, δηλώνοντας ότι θα επιμείνει στο αίτημά του να πληροφορηθεί τον λόγο αποκλεισμού του από το ψηφοδέλτιο. Απευθυνόμενος σε πολιτικούς του φίλους, ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε ότι εκλήθη να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας για την υπόθεση των ομολόγων, ωστόσο κρίθηκε θετικά από τους πολίτες το 2007 και είχε έκτοτε ενεργό ρόλο στο κόμμα. Χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του βάναυσο πλήγμα στο βωμό προεκλογικών επικοινωνιακών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Υπονόησε ότι είχε πρόταση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια άλλου κόμματος (σ. σ. ΛΑΟΣ), την οποία αρνήθηκε, και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να δώσουν τη μάχη για τη Ν. Δ.

Εν τω μεταξύ, νέο ζήτημα εγείρεται αυτή τη φορά για τον κ. Βασ. Μιχαλολιάκο. Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας δικαιώνει απόστρατο ταξίαρχο, ο οποίος είχε καταγγείλει τον πρώην υφυπουργό Αμυνας ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στη Βουλγαρία επιβάρυνε υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό. «Εγώ έκανα πολύ φθηνότερα ταξίδια από τον μέσο όρο, την απάντηση θα δώσει ο πειραϊκός λαός», υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος (City).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή