Γιωργος Καρατζαφερης: Ζήτησε ψήφους επικαλούμενος νοικοκυροσύνη

Γιωργος Καρατζαφερης: Ζήτησε ψήφους επικαλούμενος νοικοκυροσύνη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι αυτοδημιούργητος, ξέρω να διοικώ, ξέρω να κάνω οικονομία, ξέρω τι σημαίνει νοικοκυροσύνη»: με τα λόγια αυτά συνόψισε την παρουσία του στη χθεσινή τηλεμαχία και απευθύνθηκε στους πολίτες, ζητώντας την ψήφο τους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Στις επιμέρους ενότητες επισήμανε:

– Οικονομία: «Να ορίσουμε ποσόστωση για τους μετανάστες, όχι να τους διώξουμε. Εχουν νομοθετήσει στην Ιταλία για 3%, εμείς έχουμε 20%. Να έρθουμε σε συμφωνία με την Ε. Ε., να έχουμε όλοι τους ίδιους μετανάστες. Είμαστε ο προθάλαμος, να βρούμε πόσοι μετανάστες μας χρειάζονται, από ποιες ειδικότητες και, ει δυνατόν, από πού».

– Για κοινωνική πολιτική: «Με τα υπάρχοντα λεφτά δεν πρόκειται να βγούμε από κρίση. Η παραοικονομία υπολογίζεται σε 50% – 75%. Αν βγάλουμε αυτά τα λεφτά από σεντούκια και θυρίδες και αγοραστούν σπίτια, θα έχουμε ανάπτυξη, δουλειά, φόρους. Χρειάζεται ένας έμπειρος πρόεδρος εάν ο κ. Παπούλιας οδηγηθεί σε έξοδο. Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να έχει εμπειρία. Ο κ. Σημίτης μπορεί να φανεί χρήσιμος. Μου κάνει εντύπωση η «πατροκτονία» Παπανδρέου».

– Εξωτερική πολιτική: «Δεν ωφελούν τα γελάκια και οι κουμπαριές. Εχουμε γύρω μας Τουρκία, Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία. Πρέπει να αμυνθούμε, να πάρουμε παραδείγματα από άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ. Είναι πιθανό να έχουμε εμπλοκή με την Τουρκία όταν σταματήσουμε να λέμε σε όλα ναι. Ομως, ενώ αυξάνουμε τους εξοπλισμούς, μειώνουμε τη θητεία. Αυτά είναι αντιφατικά».

– Περιβάλλον: «Σοβαρό το περιβάλλον, σοβαρότερο να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων. Εχουμε ευαισθησία για περιβάλλον, όμως γνωρίζουμε ότι εάν δεν υπογράψουν το Κιότο οι τρεις μεγάλες υπερδυνάμεις, ματαιοπονούμε».

– Παιδεία: «Χρειάζεται διάλογος με τους κουκουλοφόρους. Αν εμμένουν στις σκληρές πράξεις, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Οταν φοράει κουκούλα κάποιος για να κάψει μαγαζί, πρέπει να ελεγχθεί. Οποιος κρύβει το πρόσωπό του, έχει κάτι να κρύψει».

– Δημόσια Διοίκηση: «Δεν πρέπει η εκκλησιαστική περιουσία να μένει ανενεργή όταν έχουμε άκληρους αγρότες. Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει επιχειρήσεις. Ολοι πρέπει να φορολογηθούμε, όλοι να συμβάλουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή