Νικος Χρυσογελος: «Θα είμαστε μοχλός πίεσης»

Νικος Χρυσογελος: «Θα είμαστε μοχλός πίεσης»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιβάλλον, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, χαρακτήρισε τις χθεσινές απαντήσεις του κ. Νίκου Χρυσόγελου, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων. Ενδεικτικό είναι ότι στην τελική τοποθέτησή του, μετά τη διαδικασία των ερωτήσεων, ο κ. Χρυσόγελος έδειξε δύο ποτήρια, ένα με καθαρό νερό και ένα με μολυσμένο, προερχόμενο από τον ποταμό Ασωπό. Με αυτόν τον τρόπο, όπως ο ίδιος είπε, ήθελε να αναδείξει την κακή ποιότητα τόσο του πόσιμου όσο και του νερού που χρησιμοποιείται για την άρδευση καλλιεργειών όχι μόνο στα Οινόφυτα, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ανέφερε, επίσης, ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν πρέπει να δοθεί λευκή εντολή σε κανένα κόμμα διότι «κρίνεται σε τι κλίμα θα ζήσουν τα παιδιά μας».

– Οικονομία: Χαρακτήρισε της σχετικές πολιτικές της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ ξεπερασμένες και πρότεινε την εκ βάθρων αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης και τη στροφή στη λεγόμενη πράσινη οικονομία. «Η νέα τάση», ανέφερε, «είναι ο τομέας κοινωνικών ενεργειών και προστασίας του περιβάλλοντος». Επέλεξε μάλιστα ως παράδειγμα το 1 δισ. ευρώ που ξόδεψε η Ελλάδα πέρυσι για εισαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από το πυρηνικό εργοστάσιο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, ποσό το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία 100.000 «πράσινων» θέσεων εργασίας.

– Κοινωνική Πολιτική και Εργασία:  Σε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ο επικεφαλής της εκστρατείας των Οικολόγων είπε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι πρέπει να τύχει κοινής πανευρωπαϊκής πολιτικής.

– Εξωτερικά Θέματα:  Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι τίθεται υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης με βάση ένα σύνθετο όνομα. Δέχθηκε ερωτήσεις περισσότερες της μιας φοράς και όχι μόνο από έναν δημοσιογράφο για τις απόψεις του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων κ. Μ. Τρεμόπουλου σχετικά με τη Μακεδονία τη δεκαετία του 1920 και απάντησε ότι η «Ιστορία είναι υπόθεση των ιστορικών και πρέπει να είναι έξω από την πολιτική».

– Περιβάλλον:  Είπε, μεταξύ άλλων, ότι ενδεχόμενη είσοδος του κόμματός του στο Κοινοβούλιο θα λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης για την υιοθέτηση «πράσινων» πολιτικών. Χαρακτήρισε καίριο ζήτημα την ενεργειακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τον λιγνίτη, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική διάσταση των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, τόνισε ότι κόστισαν στο ελληνικό κράτος 5 δισ. ευρώ. Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πυρκαγιές, λέγοντας ότι «δεν διδαχθήκαμε από το 2007». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι πυρκαγιές του προηγούμενου μήνα οφείλονται στη διάλυση της προστασίας του δάσους και στις κλιματικές αλλαγές. Στη διαδικασία ερωτήσεων μεταξύ των αρχηγών επέλεξε να απευθύνει δύο -περιβαλλοντικού περιεχομένου- ερωτήματα στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή