Δεν θα αργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα

Δεν θα αργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκυρη και έγκαιρη θα είναι η ροή των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών, διαβεβαίωσε χθες το πρωί ο διευθύνων Σύμβουλος της Singular Logic κ. Ι. Καρακαδάς σε συνέντευξη που δόθηκε υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπύρο Φλογαΐτη. Ο κ. Καρακαδάς εξήγησε ότι φέτος θα εφαρμοστεί διευρυμένο το νέο μοντέλο που εφαρμόστηκε πιλοτικά στις ευρωεκλογές στα 500 εκλογικά τμήματα της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου θα προστεθούν στο ανωτέρω σύστημα αναφοράς 4.000 εκλογικά τμήματα, επιπλέον, από 20 περιοχές της χώρας (τυχαία επιλεγμένες). Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των τμημάτων αυτών θα εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ειδικά κινητά) και το βράδυ των εκλογών τα μυστικά της κάλπης θα αποκαλυφθούν γύρω στις 10.00.

Οπως εξήγησε ο κ. Καρακαδάς, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα συμβάλλουν πολύ στην επιτυχία τους εγχειρήματος, αφού θα είναι εκείνοι που με ένα μήνυμα του κινητού θα ενημερώνουν για τα αποτελέσματα του εκλογικού τους τμήματος. «Ακόμη και αν λειτουργήσει σωστά μόνο το 10% των τμημάτων που εντάχθηκαν στο πιλοτικό σύστημα», είπε ο κ. Καρακαδάς, «στην περίπτωση που η διασπορά του δείγματος είναι η σωστή, τα αποτελέσματα θα μπορούν να δοθούν ακόμη και πέντε ώρες νωρίτερα από το σύνηθες».

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα θα συνυπάρχει με τον παραδοσιακό τρόπο καταγραφής των εκλογικών αποτελεσμάτων (τηλεγραφήματα από τις κατά τόπου νομαρχίες) για την καλύτερη απόδοση του οποίου έγινε και ειδική σύσκεψη στη νομαρχία της Αθήνας (5.600 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 20.000) προκειμένου να διορθωθούν τα όποια τεχνικά προβλήματα προκάλεσαν την καθυστερημένη καταγραφή στις ευρωεκλογές.

Δίνοντας τα στοιχεία του εκλογικού σώματος ο υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών κ. Σπύρος Φλογαΐτης είπε ότι αυτό είναι κατά τι μειωμένο από τις προηγούμενες εκλογές. Οσον αφορά τους 116.941 ετεροδημότες ο κ. Φλογαΐτης δήλωσε ότι θα πρέπει να ενημερωθούν από το υπουργείο για τον τόπο που θα ψηφίσουν καθώς οι 7.921 εξ αυτών δεν μπορούν να ψηφίσουν στην περιφέρεια που ζουν καθώς είναι πολύ λίγοι (κάτω δηλαδή από 40 άτομα), γεγονός που τους υποχρεώνει να ταξιδέψουν στους τόπους καταγωγής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή