Βέβαιοι ότι έχουν υπερβεί το όριο του 3% οι Οικολόγοι

Βέβαιοι ότι έχουν υπερβεί το όριο του 3% οι Οικολόγοι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φιλοδοξία «να είμαστε ο σπόρος που θα αλλάξει τα πράγματα», όπως δήλωσε ο επικεφαλής τους, Νίκος Χρυσόγελος, προέταξαν στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή τους, εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, οι Οικολόγοι Πράσινοι. «Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν επιλέγουμε μόνον πρωθυπουργό και κυβέρνηση, αλλά επιλέγουμε κυρίως πολιτικές, που θα απαντήσουν στα προβλήματα τα δικά μας και των παιδιών μας», τόνισε ο κ. Χρυσόγελος, πλαισιωμένος από την επίσης επικεφαλής για τις βουλευτικές εκλογές Ιωάννα Κοντούλη και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Οπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του κόμματος, φιλοδοξία τους είναι να αποκτήσει εκ νέου η πολιτική τη διάσταση της διαδικασίας που λύνει προβλήματα. «Η πολιτική σήμερα απωθεί τους πολίτες. Φάνηκε στις ευρωεκλογές από τη μεγάλη αποχή. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στην πολιτική των πολιτών», τόνισε ο κ. Χρυσόγελος.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση, που έχει αναδειχθεί στο κεντρικότερο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, άφησε αιχμές και για τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι «η μεν Ν. Δ. για να βγει η χώρα από την κρίση ανακάλυψε τη λιτότητα, το δε ΠΑΣΟΚ, την αύξηση της κατανάλωσης». Πρόσθεσε ότι «και οι δύο πολιτικές είναι ξεπερασμένες, αφού είναι αυτές που μας οδήγησαν στην κρίση. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι για να βγει από την κρίση η χώρα, θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που ταυτόχρονα θα προστατεύουν το περιβάλλον. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες και στην πράσινη ανάπτυξη. Τα χρήματα που ξοδεύονται για την αγορά ενέργειας θα πρέπει να επενδυθούν στην εξοικονόμηση της ενέργειας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας εντός της χώρας».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, εκφράσθηκε αισιοδοξία ότι το κόμμα θα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στη νέα Βουλή και ότι ήδη έχει υπερβεί το κρίσιμο ποσοστό του 3%.

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι είπαν ότι δεν το αποκλείουν και διευκρίνισαν ότι «οι όροι θα καθοριστούν μετεκλογικά», καθώς και ότι «η συνεργασία δεν θα αφορά μόνο θέματα περιβάλλοντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή