Από τα γκάλοπ, στις… εταιρείες στοιχημάτων

Από τα γκάλοπ, στις… εταιρείες στοιχημάτων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαβορί το ΠΑΣΟΚ με πιθανότερη διαφορά 5,5% από τη Νέα Δημοκρατία «δίνουν» οι εταιρείες στοιχημάτων -τα στοιχήματα έχουν ανάψει όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα των εκλογών- στο Ιντερνετ. Βέβαια, οι αποδόσεις για απλή νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον, στοιχηματικώς, καθώς οι εταιρείες τη θεωρούν τόσο δεδομένη, ώστε της δίνουν μόλις 1,01 έως 1,06. Κοινώς, αν ποντάρει κανείς 100 ευρώ στη νίκη του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα κερδίσει, θα εισπράξει από 101 – 106 ευρώ.

Μετά την αναγκαστική διακοπή της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων, οι αποδόσεις που δίνουν οι εταιρείες σε όσους αποφασίσουν να τζογάρουν, αποτελούν τον δείκτη για το πώς διαμορφώνεται το προεκλογικό κλίμα, για το πόσο ανοίγει ή κλείνει η περίφημη ψαλίδα.

Σε περίπτωση που τα προγνωστικά ανατραπούν και κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, η οποία θεωρείται -όπως και από τις δημοσκοπήσεις- και από τις εταιρείες στοιχημάτων ως αουτσάιντερ, τότε οι αποδόσεις αυξάνονται σημαντικά, ξεκινώντας από 5,25 μέχρι 29. Οι περισσότερες εταιρείες, ωστόσο, δίνουν απόδοση γύρω στο 9 – 10. Αν κάποιος αποφασίσει να το ρισκάρει και ποντάρει 100 ευρώ σε νίκη της Νέας Δημοκρατίας και το συγκεκριμένο κόμμα κερδίσει, τότε θα βάλει στην τσέπη του 900 – 1.000 ευρώ. Λίγες εταιρείες στοιχημάτων εμφανίζουν αποδόσεις για την πιθανότητα νίκης των υπόλοιπων κομμάτων.

Ετσι, το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων – τζογαδόρων στρέφεται γύρω από τη διαφορά ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., όπου τα στοιχήματα ποικίλλουν. Μία εταιρεία δίνει απόδοση 9 σε περίπτωση που το προβάδισμα νίκης του ΠΑΣΟΚ κινηθεί από 0 έως 2,49%. Μικρότερα τα κέρδη αν η ποσοστιαία διαφορά είναι μεταξύ 2,5 – 4,99% και ακόμα λιγότερα αν κινηθεί μεταξύ 5 και 6,49%, καθώς αυτό θεωρείται από τις εταιρείες ως το πιο λογικό και ασφαλές στοίχημα με τα έως σήμερα δεδομένα.

Στο παιχνίδι του τζόγου μπαίνει και η είσοδος ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Οι bookers εκτιμούν ότι θα μπει, καθώς δίνουν πολύ χαμηλή απόδοση σε αυτό το στοίχημα, μόλις 1,15 και υψηλή απόδοση (4,50) στην πιθανότητα να μην πάρει το απαιτούμενο 3% για να ενταχθεί στη Βουλή. Αλλο πεδίο δράσης για εκείνους που θέλουν να στοιχηματίσουν είναι ποιο θα βγει τέταρτο κόμμα. Οι εταιρείες δίνουν φαβορί το ΛΑΟΣ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ και αουτσάιντερ οι Οικολόγοι.

Μια διαφορετική κατηγορία στοιχημάτων είναι τα over – under, όπου ποντάρει κανείς για το ποσοστό ψήφων. Στην περίπτωση αυτών των στοιχημάτων οι αποδόσεις είναι μάλλον μικρές δηλαδή από 1,70 μέχρι 2 και το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.

Τέλος, υπάρχει και το στοίχημα με handicap, όπου ο παίκτης δεν στοιχηματίζει σε μία απλή νίκη ή ήττα αλλά σε νίκη ή ήττα ενός κόμματος με συγκεκριμένη διαφορά. Από το παιχνίδι του τζόγου απέχει ο επίσημος φορέας, δηλαδή ο ΟΠΑΠ, καθώς το «Πάμε στοίχημα» αποφάσισε να μην… πάει κάλπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή