Η πολυφωνία ταλανίζει εκ νέου το κυβερνών κόμμα

Η πολυφωνία ταλανίζει εκ νέου το κυβερνών κόμμα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ κατά τα τελευταία 24ωρα πριν από τις κάλπες επιδιώκει να επικεντρωθεί η Ρηγίλλης, παρά τα νέα εσωτερικά μέτωπα που ξεσπούν σε καθημερινή βάση. Ως αποτέλεσμα, η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να θέσει την επικοινωνιακή ατζέντα, καθώς συχνά καλείται να σβήσει φωτιές στο εσωτερικό της, είτε αυτές αφορούν τα ψηφοδέλτια είτε την… επόμενη ημέρα στο ενδεχόμενο εκλογικής ήττας.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος Λευτ. Ζαγορίτη, ο οποίος κάλεσε τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κόμματος να «μαυρίσουν» όσους υποψηφίους τους πίκραναν αλλά να μην καταψηφίσουν τη Ν. Δ., άνοιξε νέο κύκλο εσωστρέφειας. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος κράτησε χθες σαφείς αποστάσεις, σημειώνοντας ότι είναι προφανές πως «όλοι οι υποψήφιοι απολαμβάνουν -χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος». Αντίστοιχες αποστάσεις τήρησε ο εκπρόσωπος και για τις αναφορές του γραμματέα σε «μετρήσεις» που δείχνουν αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος. Ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αν αντίστοιχες αναφορές γίνονταν σε μέσα ενημέρωσης θα συνιστούσαν παράβαση της νομοθεσίας που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων.

Η προβολή της οποίας έτυχαν οι δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη σχετικά με τα ψηφοδέλτια προκάλεσε προβληματισμό στον κομματικό μηχανισμό, καθώς αντίστοιχες δηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες, όπως ενδεικτικά του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, δεν προβλήθηκαν αναλόγως. Δεν έλειπαν, ως εκ τούτου, και εκείνοι που απέδιδαν την έκταση της δημοσιότητας στα «πισώπλατα» μαχαιρώματα που δίνουν και παίρνουν στις μεγάλες περιφέρειες, όπως η Β΄ Αθήνας.

Πάντως, η συζήτηση περί ψηφοδελτίων αναζωπυρώθηκε, με τον Ευρ. Στυλιανίδη να συμμερίζεται την άποψη Ζαγορίτη, τον Βύρωνα Πολύδωρα να επισημαίνει ότι ο Καραμανλής δεν κινήθηκε έγκαιρα προς την κατεύθυνση «των καθαρών ψηφοδελτίων» και τον Γ. Αλογοσκούφη να διαφωνεί με τους αποκλεισμούς, επιμένοντας ότι οι βουλευτές θα έπρεπε να κριθούν αποκλειστικά από τους ψηφοφόρους. Ο κ. Πολύδωρας (Κανάλι 1) επανέλαβε ότι ο κορμός της Ν. Δ. είναι η κεντροδεξιά, σημειώνοντας ότι «Λούλης και Ρουσόπουλος εγκλώβισαν την πολιτική σκέψη Μαξίμου και Ρηγίλλης σε υπογραμμίσεις προς τον μεσαίο χώρο». Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, και η αναφορά (City) του Γεράσιμου Γιακουμάτου στους πολλούς… «Βενιζέλους», δηλαδή εν δυνάμει διαδόχους, που έχει η Ν. Δ. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εντάσεων στο εσωτερικό έπειτα από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε «εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε, έχουμε ένα κόμμα σύγχρονο, έχουμε το συνέδριό μας (σ. σ. αναδεικνύει τον πρόεδρο του κόμματος), εμείς έχουμε άξια στελέχη πάρα πολλά, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνον ο Βενιζέλος, εμείς έχουμε πολλούς Βενιζέλους».

Η «Μετεξέλιξη»

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Ρηγίλλης αναγκάστηκε χθες να αποσύρει το περιοδικό «Μετεξέλιξη» μετά την αποκάλυψη δημοσιογράφου για το εξώφυλλο. Σε αυτό εμφανιζόταν ένα πράσινο ποδήλατο με σπασμένη αλυσίδα και στίχοι του Κ. Π. Καβάφη από το ποίημα «Ηγεμών εκ Δυτικής Λυβύης»: «Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε. Ενας τυχαίος, αστείος άνθρωπος. Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Ελληνας, έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Ελληνας να φέρεται κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι, μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά…».

Λ. Ζαγορίτης και Γ. Κουμουτσάκος δήλωσαν άγνοια, με τον δεύτερο να σημειώνει ότι σε πολλά περιοδικά διαμορφώνονται εναλλακτικά εξώφυλλα, τα οποία δεν βλέπουν πάντα τη δημοσιότητα. Το περιοδικό, ωστόσο, ξαναμπήκε στο τυπογραφείο για επανέκδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή