Υπέρ της συνεννόησης κομμάτων ο κ. Κ. Καραμανλής

Υπέρ της συνεννόησης κομμάτων ο κ. Κ. Καραμανλής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ισχυρό μήνυμα υπέρ της ανάγκης συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων, ιδιαίτερα των δύο μεγαλύτερων, έστειλε χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο τέως πρωθυπουργός επιχείρησε να καταγράψει μία θεσμική και δευτερευόντως παραταξιακή παρουσία, αποφεύγοντας να ασκήσει επί της ουσίας κριτική στο περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Γ. Παπανδρέου. Αντ’ αυτού, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι θα είναι και προσωπικά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων και υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δεν θα λειτουργήσει μηδενιστικά. Η κυβέρνηση σε κάθε βήμα της θα κρίνεται δίκαια και χωρίς ακρότητες, σημείωσε. «Η Ν.Δ. δεν θα αντιταχθεί ακόμη και σε δυσάρεστα μέτρα αρκεί να είναι σε σωστή κατεύθυνση».

Ο τέως πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής σελίδας στο κομματικό σύστημα και συνολικά στον δημόσιο βίο της Ελλάδας. «Ολοι μας κάναμε λάθη όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση, παρασυρθήκαμε από την εσωτερική δίνη των κομμάτων μας. Είναι καιρός να αντισταθούμε σε πολυετή ανακλαστικά, που μας οδήγησαν σε μετωπικές συγκρούσεις. Η δύσκολη παρούσα συγκυρία, μας κάνει πιο ανοικτούς στο να αναγνωρίζουμε τα σωστά, ανεξάρτητα με το ποιος τα πραγματοποιεί» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Ο φαύλος κύκλος, να ανακυκλώνουμε διαφωνίες σε όλα, πρέπει να σπάσει τώρα».

Ο κ. Καραμανλής επέμεινε στην ανάγκη να ληφθούν δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις και το μόνο σημείο στο οποίο στάθηκε κριτικά αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή