ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Η προσέγγιση του πατριωτισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μια διαφορετική από τη συνηθισμένη προσέγγιση του πατριωτισμού, που θέλει να τον περιορίζει αποκλειστικά στους αγώνες για τα εθνικά θέματα, επιχείρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας την Κυριακή στην τελετή υποδοχής του στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου. Ο κ. Παπούλιας, αφού επισήμανε με νόημα ότι «ο πατριωτισμός έχει ουσία και ειλικρινές περιεχόμενο όταν εκφράζει ανιδιοτελή, έμπρακτη αγάπη για την πατρίδα», χαρακτήρισε απόδειξη αγάπης για τον τόπο την προστασία του φυσικού πλούτου, τη μάχη για την καλύτερη παιδεία για όλους, τη διάθεση για αλλαγή του πολιτισμού της καθημερινότητας, τη συμβολή όσων έχουν τη δυνατότητα στην προσπάθεια για κοινωνική συνοχή». «Απόδειξη αγάπης για τον τόπο είναι η συμβολή όσων έχουν τη δυνατότητα στην προσπάθεια για κοινωνική συνοχή, η οποία τίθεται σε κίνδυνο όταν καλπάζει η ανεργία, όταν εντείνονται οι αποκλεισμοί, είναι ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία, ο σεβασμός των γερόντων και των παιδιών, κάθε ευπαθούς ομάδας, κάθε μειοψηφίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στην προστασία του περιβάλλοντος, επισήμανε ότι «παραλάβαμε έναν υπέροχο τόπο με μοναδική ομορφιά και τον παραδίδουμε στην επόμενη γενιά με λιγότερα δάση, με λιγότερα νερά, με χειρότερο κλίμα», και χαρακτήρισε «μονόδρομο για τη θεραπεία κάθε υστέρησης που παρουσιάζει σήμερα η πατρίδα μας τη συστράτευση για μια καλύτερη παιδεία, μια παιδεία για όλους».

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική κυβέρνησης με Αριστερά

Εντονη ήταν η αντίδραση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, που ερωτηθείς αν οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου ευνοούν τον διάλογο με τα δύο κόμματα, απάντησε ότι «μας ξενίζει το αντιπολιτευτικό μέτωπο πριν την εξειδίκευση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών». «Αυτό που ενοχλεί σήμερα την κυβέρνηση είναι ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική της και το κύμα της επίθεσης που ετοιμάζει κατά των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Εκείνο το οποίο θα έπρεπε επιτέλους να μας εξηγήσει ο κ. Πεταλωτής, είναι εάν ο κ. Πάγκαλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχει αναλάβει το καθήκον της διαστρέβλωσης και της κατασυκοφάντησης των θέσεων της Αριστεράς», σημείωσε εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ ο κ. Π. Σκουρλέτης.

ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κατά των stage η ΔΡΑΣΗ

Με την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα stage στο Δημόσιο συντάσσεται η ΔΡΑΣΗ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, επισημαίνεται ότι «τα stage είναι μία πρωτοβουλία της Ε.Ε. που σχεδιάστηκε για να πετύχει ένα διπλό στόχο: να δώσει προσωρινή απασχόληση και μαθητεία σε νέους και ταυτόχρονα να ενισχύσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις δίνοντάς τους κίνητρα απασχόλησης νέων. Στην Ελλάδα του παντοδύναμου κρατισμού, η κομματοκρατία τα χρησιμοποίησε αποκλειστικά στους δημόσιους φορείς σαν εργαλείο κομματικής επιρροής. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αποκλείστηκαν από την αρχή. Η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της (κατά)χρησής τους στο Δημόσιο είναι σωστή, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί και τον στόχο του νοικοκυρέματος της Δημόσιας Διοίκησης».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διευκρινίσεις ζητεί ο Ν. Κακλαμάνης

Διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σε ό,τι αφορά τη δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής σε κάθε δήμο, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Ο δήμαρχος ζήτησε να μάθει εάν η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κράτος στους δήμους θα συνοδευτεί με τους αντίστοιχους πόρους, διότι, όπως είπε, σε αντίθετη περίπτωση οι δήμοι δεν θα δεχθούν. Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στο θέμα των χρεών των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι ο ίδιος ως υπουργός Υγείας παρέλαβε το 2004 από τον προκάτοχό του του ΠΑΣΟΚ, χρέη 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία και αποπληρώθηκαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 χωρίς να καταβληθούν χρήματα για τις εξωσυμβατικές προμήθειες.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ

Διαρροή ντίζελ στη Χαλκιδική

Σαράντα επτά τόνους ντίζελ μεταφέρει το τουρκικό δεξαμενόπλοιο «Αβνατζίογλου 1» (μήκους 72 μ., 9μελές πλήρωμα), στο οποίο χθες το απόγευμα σημειώθηκε διαρροή, ενώ έπλεε ανοιχτά της Ιερισσού Χαλκιδικής. Στη θαλάσσια περιοχή όπου επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ, έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και σκάφη ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης για την τοποθέτηση πλωτού φράγματος. Η διαρροή παρουσιάστηκε στην τρίτη δεξαμενή που βρίσκεται στο πρυμναίο μέρος του πλοίου και ο πλοίαρχος προχώρησε σε μετάγγιση της ποσότητας στις άλλες δύο. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της γειτονικής χώρας και ανέμενε οδηγίες για την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Απειλείται το πάρκο Στροφυλιάς

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για το εθνικό πάρκο της Στροφυλιάς, το οποίο αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Νatura, μαζί με τον υγρότοπο του Κοτυχίου. Τις τελευταίες πέντε ημέρες το πάρκο κατακλύζεται από τρακτέρ και οχήματα βαρέος τύπου με πρόσχημα την απομάκρυνση των καμένων κορμών και την αποκατάσταση του δάσους της κουκουναριάς. Το αρμόδιο δασαρχείο δεν εποπτεύει τις εργασίες, με αποτέλεσμα ο τρόπος που εκτελούνται να απειλεί σοβαρά τη φυσική αναγέννηση του δάσους.

ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ισόβια σε κτηνοτρόφο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Κακουργοδικείο Χανίων 33χρονο κτηνοτρόφο που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τους αστυνομικούς όταν εκείνοι επιχείρησαν να τον συλλάβουν ως καλλιεργητή φυτείας κάνναβης, στις 22 Ιουνίου του 2008 στις Μαλάδες Ηρακλείου. Επίσης το δικαστήριο του επέβαλε και χρηματική ποινή 151 χιλιάδων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή