Παρασκήνιο, συμμαχίες και κόντρες στη Ν.Δ.

Παρασκήνιο, συμμαχίες και κόντρες στη Ν.Δ.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο παρασκήνιο, δημόσιες αντιπαραθέσεις με «άρωμα» από το παρελθόν, αλλά και υπόγειες και εμφανείς συμμαχίες συνθέτουν το σκηνικό στη Ν.Δ., καθώς οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς, εισέρχονται στην τελική ευθεία της αναμέτρησης της 29ης Νοεμβρίου.

Το Εκτακτο Συνέδριο της Ν.Δ., οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα, αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην προσπάθεια των δύο μονομάχων να προσεταιριστούν κομματικά στελέχη που, λόγω της ευρύτερης επιρροής τους, θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών συσχετισμών.

Η αντιπαράθεση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά έχει προσλάβει και προσωπικά χαρακτηριστικά, με όχημα τη συνεχιζόμενη συζήτηση για τα γεγονότα του 1993 και την υπόθεση των Σκοπίων. Ομως, πλέον έχουν γίνει ευδιάκριτες και οι μεταξύ τους πολιτικές διαφορές. Και χθες, στο Εκτακτο Συνέδριο διασταύρωσαν δύο διαφορετικές στρατηγικές με κοινό στόχο, τη διεύρυνση της επιρροής του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή