Απάντηση με μομφή περί «διαχειριστικής αντίληψης»

Απάντηση με μομφή περί «διαχειριστικής αντίληψης»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία ότι η δυναμική που εμφανίζει η υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά δεν πρόκειται να ανακοπεί από τη χθεσινή δημόσια στήριξη που παρείχε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος στην Ντόρα Μπακογιάννη εξέφραζαν χθες οι συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού. Ο ίδιος, αν και απέφυγε να σχολιάσει άμεσα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, απέδωσε εμμέσως «διαχειριστική αντίληψη» στον Α. Σπηλιωτόπουλο με αφορμή το γεγονός ότι δεν προτάσσει τα ζητήματα ιδεολογίας του κόμματος. Από την πλευρά του, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος σχολίασε, μόνον, πως «κάθε στέλεχος της παράταξης έχει το δικαίωμα της επιλογής, την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε αλληλέγγυοι μπροστά στους νέους, κοινούς αγώνες».

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε χθες να αντιστρέψει το κύριο επιχείρημα των Ντόρας Μπακογιάννη και Αρη Σπηλιωτόπουλου ότι η πρότασή του οδηγεί σε «περιχαράκωση» το κόμμα. «Κάποιοι ίσως θέλουν να μη μιλάμε για ιδεολογία, αλλά για διαχείριση», ανέφερε ο κ. Σαμαράς από τη Λιβαδειά. «Χρειάζεται πρώτα πίστη στις ιδέες της παράταξης, ώστε να δείξουμε τις διαφορές μας με το άλλο μεγάλο κόμμα» υποστήριξε και παρομοίασε την κριτική που δέχεται με αυτή που ασκεί το μικρό φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας στην Αγκελα Μέρκελ, το κεντρώο κόμμα του Μπαϊρού στον Νικολά Σαρκοζί, το μικρό φιλελεύθερο κόμμα της Βρετανίας στον Ντέιβιντ Κάμερον. «Είναι η κριτική που κάνουν σε όλη την Ευρώπη τα μικρά κόμματα του 5% και του 7% στα μεγάλα κεντροδεξιά του 45%», είπε.

Παράλληλα, επέμεινε στην ταύτιση των «μηχανισμών» με το στρατόπεδο της συνυποψήφιάς του, σημειώνοντας πως «η Ν. Δ. του αύριο είναι η ανατροπή του συστήματος των μηχανισμών». Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να «σηκώσει το γάντι» της κριτικής που δέχεται, κυρίως για την Πολιτική Ανοιξη, από στελέχη φίλα προσκείμενα στην κ. Μπακογιάννη. «Το πρόβλημα δεν είναι να σηκώσουμε τους τόνους στο εσωτερικό της Ν. Δ., δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο» υπογράμμισε το Σαββατοκύριακο.

Εντονες αμφιβολίες

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά εκφράζονταν χθες έντονες αμφιβολίες για τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει η συμμαχία με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο στην κ. Μπακογιάννη. «Η ροή του προεκλογικού αγώνα δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, η δυναμική έρχεται από την κοινωνία» σημείωναν χαρακτηριστικά, «δείχνοντας», παράλληλα, προς την πλευρά αρκετών εκ των συνομιλητών του κ. Σπηλιωτόπουλου που δεν ακολουθούν τον δρόμο στήριξης της κ. Μπακογιάννη. Μεταξύ αυτών είναι ο βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος δήλωσε χθες πως θα παραμείνει ουδέτερος, και οι πρώην βουλευτές Δ. Γαλαμάτης και Π. Αλιβιζάτος. Με ενδιαφέρον ανέμεναν, δε, τη σημερινή τοποθέτηση του βουλευτή Λάρισας Μάξ. Χαρακόπουλου, ο οποίος χθες προεξοφλούσε ότι δεν πρόκειται να ταχθεί στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη. Υπέρ του κ. Σαμαρά ετάχθη η βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Ανδ. Λυκουρέντζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή