Ο Αρης «ψηφίζει» Μπακογιάννη

Ο Αρης «ψηφίζει» Μπακογιάννη

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρελάνς στη συμμαχία Σαμαρά – Αβραμόπουλου επιδίωξε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη με τη δημόσια δήλωση στήριξης της υποψηφιότητάς της από τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Συνεργάτες και υποστηρικτές της υποψηφίας για την ηγεσία αισιοδοξούν ότι η συστράτευση του πρώην υπουργού θα ανακόψει τη δυναμική του Α. Σαμαρά, ο οποίος στο τελευταίο «κύμα» των δημοσκοπήσεων εμφανίζεται να έχει εξασφαλίσει προβάδισμα έναντι της κ. Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικά, στελέχη που έχουν ταχθεί στο πλευρό της εξέφραζαν χθες την ελπίδα η στήριξη του κ. Σπηλιωτόπουλου να δώσει στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη την ώθηση που χρειάζεται για να «ανέβει ξανά στο κύμα».

Η ίδια η υποψήφια, στη χθεσινοβραδινή της ομιλία στον Βόλο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ν. Δ. του αύριο χρειάζεται νέους και ικανούς ανθρώπους στην ηγετική της ομάδα, χωρίς ξύλινη γλώσσα και χωρίς να αναπαράγουν τα πολιτικά στερεότυπα του παρελθόντος», ενώ συνεργάτες της σημείωναν ότι η συστράτευση νέων και σύγχρονων πολιτικών δείχνει την προοπτική, αλλά και τη δυναμική της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Σπηλιωτόπουλος συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Συνομίλησαν επί περίπου 40 λεπτά κατ’ ιδίαν και στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα όπου είχε προγραμματιστεί η συνέντευξη. Εκεί, πήρε τον λόγο πρώτος ο κ. Σπηλιωτόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι έκανε την επιλογή του με καθαρά πολιτικά κριτήρια, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιλογή της κ. Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα. Στην ίδια γραμμή πλεύσης με την κ. Μπακογιάννη, ο πρώην υπουργός διερωτήθηκε αν «θέλουμε ένα κόμμα ιδεολογικής καθαρότητας που θα περιορίζει τη δύναμή μας ή ένα κόμμα ανοιχτό και δημοκρατικό που θα κάνει εφαρμόσιμη την πρόταση εξουσίας, προσθέτοντας ότι η επιλογή αφορά την Ελλάδα του αύριο.

Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «στόχος μας είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά που θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς την κεντροδεξιά» τόνισε και έθεσε εκ νέου το δίλημμα «κόμμα εξουσίας ή διαμαρτυρίας», «του χθες ή του αύριο».

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ότι έλαβε την οριστική του απόφαση χθες το πρωί – οπότε και την ανακοίνωσε τηλεφωνικά στην κ. Μπακογιάννη. Οπως χαρακτηριστικά είπε, μίλησε αρκετές φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον Δ. Αβραμόπουλο, αλλά και με τον Α. Σαμαρά, στους οποίους εξήγησε ότι «αν και τους θεωρεί φίλους, δεν τον διευκόλυναν πολιτικά, αφού αρνήθηκαν να περιλάβουν στην πολιτικη τους πρόταση την έννοια του μεσαίου χώρου που ο ίδιος υπηρετεί από ετών». Οταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν η σύμπραξη με την κ. Μπακογιάννη περιλαμβάνει και συμφωνία για μελλοντική του αξιοποίηση και αν του επροτάθη είτε από την υποψήφια για την ηγεσία είτε από το αντίπαλο στρατόπεδο οποιοδήποτε οφίτσιο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε «τους το έκοψα από την αρχή», ενώ είπε ότι το μόνο στο οποίο δεσμεύτηκε έναντί του η κ. Μπακογιάννη είναι στη θεσμοθέτηση των τάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ν. Δ. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος απέφυγε να προεξοφλήσει αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του οι βουλευτές και πρώην βουλευτές που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα επισκέπτονταν το γραφείο του για ανταλλαγή απόψεων».

Εν τω μεταξύ, ο τέως υπουργός Α. Παυλίδης διέψευσε χθες ότι έκανε δήλωση στήριξης της κ. Μπακογιάννη, ενώ με επιστολή του στους δύο άλλους υποψηφίους, ο κ. Ψωμιάδης ζητεί να πέσουν οι τόνοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή