Πρόσκληση συμμετοχής στα μέλη του κόμματος

Πρόσκληση συμμετοχής στα μέλη του κόμματος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριακόσιες εβδομήντα χιλιάδες επιστολές θα στείλει σήμερα ή το αργότερο αύριο η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Ν.Δ. στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, με τις οποίες θα υπογραμμίζει την αξία και σημασία της εκλογής του νέου αρχηγού από τη γαλάζια βάση, καλώντας τα να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Μέχρι σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προετοιμασίας των 1.510 εκλογικών τμημάτων που θα στηθούν στην Αθήνα και την περιφέρεια, καθώς επίσης και των 80 τμημάτων που θα υποδεχθούν τους Ελληνες του εξωτερικού σε χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει επιλεγεί, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν αντιπρόσωποι και τριών υποψηφίων, ενώ το αδιάβλητο της διαδικασίας θα ελέγχει δικηγόρος. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Σιούφας.

Ενα ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα επιτελεία των υποψηφίων είναι ο ρυθμός της ψηφοφορίας, καθώς σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, μέσω του on line συστήματος, ο χρόνος που θα απαιτηθεί από την ώρα που ένας ψηφοφόρος φθάσει μπροστά στην εφορευτική επιτροπή μέχρι να ολοκληρώσει την άσκηση του δικαιώματός του, θα φτάνει από 1,5 έως 3 λεπτά. Αν αναλογούν περίπου 3 λεπτά για κάθε ψηφοφόρο, τότε σε κάθε ένα από τα εκλογικά τμήματα, θα ψηφίζουν κατά μέσο όρο 140 μέλη. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων δεν μπορεί να υπερβεί τις 220.000 στην Ελλάδα και τις 11.500 στο εξωτερικό – αριθμός μικρότερος από εκείνο στον οποίον προσβλέπουν τα επιτελεία. Για τον λόγο αυτό, θα καταβληθεί προσπάθεια, προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο χρόνος παραμονής κάθε ψηφοφόρου στο εκλογικό τμήμα. Αν απαιτηθεί δεύτερος γύρος, τότε στην ψηφοφορία θα μπορούν να λάβουν μέρος μόνον όσοι άσκησαν το δικαίωμά τους την πρώτη Κυριακή. Θα ψηφίσουν, δε, στο ίδιο εκλογικό τμήμα στο οποίο ενεγράφησαν (ή ήταν εγγεγραμμένοι) στις 29 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή