Λήθη των αντιπαραθέσεων, το πρώτο μήνυμα

Λήθη των αντιπαραθέσεων, το πρώτο μήνυμα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «σφουγγάρι» με το οποίο αφήνει πίσω του όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου προέταξε ο Αντ. Σαμαράς στο πρώτο του μήνυμα μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Ν. Δ. τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Ρηγίλλης. Ταυτοχρόνως, ωστόσο, ο νέος αρχηγός υπονόησε σαφώς ότι θα υπάρξει και «μαυροπίνακας» για όσους τυχόν επιχειρήσουν να προκαλέσουν ρωγμές στην εσωτερική συνοχή της Ν. Δ., λέγοντας «ας το γνωρίζουν όλοι ότι η βάση δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση της ενότητας».

Είχε προηγηθεί η γενναία παραδοχή της ήττας από την κ. Μπακογιάννη, η οποία πολύ πριν δοθεί το πρώτο επίσημο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής έσπευσε να συγχαρεί τον Αντώνη Σαμαρά για τη νίκη του και να στείλει μήνυμα ενότητας στους οπαδούς της Ν. Δ.

«Νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι αυτή τη βραδιά» σημείωσε ο κ. Σαμαράς μέσα σε μία θριαμβευτική ατμόσφαιρα με εκαντοντάδες οπαδούς να καταχειροκροτούν και να φωνάζουν το σύνθημα «Ελλάς – Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».

Λαοθάλασσα

«Δεν ήμασταν αντίπαλοι και, κατά μείζονα λόγο, δεν θα είμαστε αντίπαλοι στο εξής» συνέχισε ο νέος αρχηγός και ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του, την Ντόρα και τον Παναγιώτη, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε με έμφαση ότι από αύριο «θα είμαστε μαζί σε όλους τους μεγάλους αγώνες». Εκανε λόγο για «λαοθάλασσα», τόνισε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρόσθεσε: «Πριν από ένα μήνα μίλησα για ελπίδα. Τα ρυάκια έγιναν ποτάμια κι εσείς λαοθάλασσα που σάρωσε ό, τι μας πήγε πίσω». Ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν στον αγώνα του, την οικογένειά του, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ξεκίνησε το θέμα της εκλογής από τη βάση, όπως είπε, και τα στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν δίπλα του. Ανήγγειλε επίσης συνέδριο θέσεων και αρχών, για τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη σε αναγέννηση και κάλεσε όλους τους νεοδημοκράτες «να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας».

«Η δημοκρατική επανάσταση που έγινε απόψε αφορά όλους μας. Αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Τώρα πρέπει να ασκήσουμε δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση, να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε.

Λίγο νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη είχε προβεί σε δήλωση παραδοχής της ήττας. «Η βάση της Ν. Δ. εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία. «Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν. Δ. Η Ν. Δ. πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή