ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Σε κρίσιμη φάση η διαπραγμάτευση

Η πρόοδος στην υλοποίηση της συμφωνίας για αποδέσμευση της γερμανικής πλευράς από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για την παραλαβή των τριών από τα τέσσερα υποβρύχια που έχει παραγγείλει η Ελλάδα από τη Γερμανία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τον κ. Akio Ito, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Ελληνικά Ναυπηγεία» Α.Ε. και τον κ. Peter Bracker, υπεύθυνο οικονομικών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ενημέρωσαν τον κ. Βενιζέλο για τις προτάσεις που επεξεργάζεται η γερμανική μητρική εταιρεία για το διάδοχο σχήμα στα ναυπηγεία, προτάσεις που θα αξιολογηθούν από διεθνή οίκο πριν από την οριστική επιλογή. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έκαναν λόγο για «λεπτή διαπραγμάτευση», που βρίσκεται σε κρίσιμη φάση.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ

Σύγκρουση για την κάρτα

Σε διαρκές σφυροκόπημα της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ που συμμετείχε στην 3η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για την υιοθέτηση της εισήγησης που προβλέπει κάρτα μέλους και ενδιάμεσα όργανα, εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η πλειοψηφία των μελών της Π.Γ., ανάμεσα τους και στελέχη που πρόσκεινται στο Αριστερό Ρεύμα, και βεβαίως, σύσσωμη η Ανανεωτική Πτέρυγα, εξέφρασαν έντονες διαφωνίες στην προοπτική μετασχηματισμού σε ενιαίο πολιτικό φορέα, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με διάλυση του ΣΥΝ. Επανέλαβαν δε ότι δεν πρόκειται να πάρουν κάρτα μέλους ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασαν σφοδρές αντιρρήσεις και για την απόφαση της Νεολαίας ΣΥΝ να συμμετάσχει στη συγκέντρωση αριστεριστών για τον Αλ. Γρηγορόπουλο. Να πέσουν οι τόνοι των αντιπαραθέσεων ζήτησε ο κ. Αλ. Τσίπρας, ειδάλλως να ενεργοποιηθούν οι καταστατικοί όροι υπονοώντας, εάν χρειαστεί, τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου ή την παραπομπή των διαφωνιών στην κομματική βάση. Την έναρξη διαδικασιών για έκτακτο συνέδριο και την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δομή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ ασκώντας παράλληλα κριτική στους κ. Τσίπρα και Αλαβάνο.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Ερώτηση Καρατζαφέρη

Τον βαθμό κυβερνητικής – κρατικής ετοιμότητας για την αποτροπή επεισοδίων στην Αθήνα την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζητεί να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης επικαλείται δημοσιεύματα και πληροφορίες αναφορικά με το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια στην πρωτεύουσα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι επικρατεί ανησυχία στην αγορά, καθώς επανέρχονται στη μνήμη οι καταστροφές του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο

«Επιτροπή Ελλήνων και Μεταναστών Κατοίκων του Νέου Κόσμου» δημιουργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, συνέπεια της φασιστικής επιδρομής σε βάρος μεταναστών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αλλοδαπών. Η Επιτροπή οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στη 1.00 μ.μ. έξω από το Α.Τ. Κουκακίου, διαμαρτυρόμενη για ανοχή και απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης από την Αστυνομία. Το Σάββατο στη 1.00 μ.μ. θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Κασομούλη και Ντουρμ εξόρμηση ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή