Προσγείωση Παπανδρέου στη δύσβατη πραγματικότητα

Προσγείωση Παπανδρέου στη δύσβατη πραγματικότητα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δύσβατη πραγματικότητα της υλοποίησης των μέτρων μείωσης του ελλείμματος επιστρέφει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Προτεραιότητα του Μαξίμου αποτελεί η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης φαρμάκων κατά τρόπο αποδεκτό από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν στην προηγούμενη ρύθμιση. Η σχετική τροπολογία κατετέθη ήδη την Παρασκευή. Επίσης, η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, πριν από το Πάσχα. Ακόμα, ψηλά στην «ατζέντα» βρίσκονται οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου.

Πάντως, η προσπάθεια εφαρμογής των κυβερνητικών επιλογών θα πραγματοποιηθεί σε ένα δυσχερές για τον πρωθυπουργό πολιτικό τοπίο: σε μερίδα μελών του υπουργικού συμβουλίου καταλογίζεται ελλιπής στήριξη των μέτρων, ενώ ισχυρές είναι οι υπόγειες αντιδράσεις στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Αρθρο Αλ. Παπαδόπουλου

Η αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και η ισορροπία του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών είναι προϋπόθεση για την οικονομική εξυγίανση τονίζει με άρθρο του στην «Κ» ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή